FOTO ⟩ Loms no ļaunākajiem murgiem! Kalifornijā izskalota zivs, kas parasti mīt pašā okeāna dibenā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aizvadītajā nedēļā Kalifornijas pludmalē izskalota savdabīga izskata zivs, kuras zobi ir tikpat asi kā stikla lauskas un kurai ir futbola bumbas formas ķermenis, vēstī raidsabiedrība CNN.

Pagājušajā piektdienā, 7. maijā, Lagūnas pludmalē "Crystal Cove State" dabas parka aizsargājamās teritorijas krastā atrasta smiltīs guļam melnas krāsas radība ar zvērīgu muti. 

To dēvē par Klusā okeāna futbola zivi (Pacific Football Fish), kura ir viena no 200 zivju-makšķerētāju sugām visā pasaulē. Tās ierastā dzīvotne ir pašā okeāna dibenā. Radības zobi ir asi un smaili kā stikla lauskas, un zivs "lielā mute ir spējīga iesūkt un norīt medījumu viņu pašu ķermeņa izmērā."

Sakarā ar radības lielumu un "makšķeri" pierei pa vidu Kalifornijas dabas parks secina, ka izskalotais "briesmonis" ir sieviešu dzimtes.

"Tikai sieviešu dzimtes futbola zivīm ir makšķere pieres daļā ar luminiscējošiem pumpuriem, ko izmanto kā ēsmu, lai pievilinātu laupījumu tumšajos ūdeņos simtiem metru okeāna dziļumā," norāda parka pārstāvji.

"Šīs dīvainā paskata zivis tikai vēlreiz apliecina okeāna dzīvotnes daudzveidību, kas slēpjas cilvēku acīm," teikts "Crystal Cove State Park" ierakstā vietnē "Facebook". "Un, tā kā zinātnieki turpina uzzināt vairāk par šīm dziļūdens radībām, ir svarīgi pārdomāt, cik daudz vēl jāmācās no mūsu brīnišķīgā okeāna."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu