Beļģijā atļauj ēdināšanu iekštelpās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: View Apart/Shutterstock

Beļģija no 9.jūnija atkal ļaus atkal atvērt ēdināšanas un izklaides vietu iekštelpas grupām, kurās būs līdz 200 cilvēku, otrdien paziņoja premjerministrs Aleksandrs de Kro.

Kafejnīcu un restorānu ārtelpas tika atkal atvērtas sestdien pēc gandrīz septiņu mēnešu pārtraukuma, bet teātri un kinoteātri ir palikuši slēgti.

''Mēs esam spēruši milzu soļus uz priekšu" vakcinācijas kampaņā, sacīja premjers, attaisnojot ilgi gaidītos atvieglojumus.

Beļģija plāno līdz 9.jūnijam savakcinēt pret Covid-19 80% no iedzīvotājiem, kas vecāki par 65 gadiem, un mazaizsargātus cilvēkus.

Premjers piebilda, ka būs nepieciešams "saglabāt situācijas kontroli intensīvās aprūpes nodaļās", kur pacientu skaitam nevajadzētu pārsniegt 500.

Pašlaik intensīvajā aprūpē ir apmēram 700 pacientu, bet viņu skaits ir stabili krities pēdējās divas nedēļas.

Ir paredzēts mīkstināt arī attālināta darba noteikumus, atļaujot pēc četrām nedēļām atgriezties birojā katram piektajam darbiniekam.

Tiks mīkstināti arī pulcēšanās noteikumi, atļaujot uzņemt mājās četrus viesus līdzšinējo divu vietā.

Ierobežojumu mīkstināšanas četru posmu plāna pirmajā posmā no 9.jūnija būs atļauti koncerti un sporta pasākumi ar dalībnieku skaitu līdz 200 cilvēkiem iekštelpās un līdz 400 cilvēkiem ārtelpās, valkājot maskas un sociāli distancējoties.

No 13.augusta būs atļauti mūzikas festivāli un citi "masu pasākumi" tiem, kam būs pierādījums par vakcinēšanos vai nesen izdarīts PCR tests, ko premjers nosauca par sava veida "Covid[-19] drošu" pasi. Šāda pase tiktu izmantota lieliem pasākumiem tikai vasaras otrajā pusē.

"Šie paziņojumi ir pārāk vēlu, daudzi festivāli jau ir atcēluši savu 2021.gada pasākumu," ziņu aģentūrai "Belga" pavēstīja Valonijas-Briseles mūzikas festivālu federācijas pārstāvis Didjē Gosē.

Elektroniskās mūzikas festivāla "Tomorrowland" organizētāji tomēr sacīja, ka "priecājas" par šīm ziņām, un solīja "ļoti nopietni" ņemt vērā veselības noteikumus šīgada pasākumā augusta beigās un septembra sākumā.

Beļģijā kopējais Covid-19 gadījumu skaits kopš pandēmijas sākuma nesen pārsniedza vienu miljonu. Pēdējo septiņu dienu laikā vidējais vienas dienas jauno inficēšanās gadījumu skaits bija 2936.

Vakcinācija pret jauno koronavīrusu Beļģijā ir paātrināta kopš marta beigām. No 11,5 miljoniem valsts iedzīvotāju vairāk nekā 3,5 miljoni ir saņēmuši vismaz pirmo devu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu