FOTO ⟩ Klajā nākušas gaidāmā pasaules čempionāta hokejā medaļas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Nepilnas desmit dienas līdz IIHF Pasaules Čempionātam Hokejā 2021, turnīra orgkomiteja prezentē zelta, sudraba un bronzas medaļas, par kurām 16 valstsvienības cīnīsies no 21. maija līdz 6. jūnijam Latvijas galvaspilsētā Rīgā.

Medaļas dizainā izmantots IIHF Pasaules Čempionāta Hokejā 2021 oficiālais logotips – hokeja spēlētājs uz stilizēta hokeja laukuma fona. Logotipa tēma tiek turpināta šķautņu veidā pa medaļas perimetru. Gar medaļas ārmalu turnīra nosaukums "IIHF ICE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIP" un čempionāta norises vieta "RIGA LATVIA".

"Medaļas tematikā vēlējāmies izmantot skaidru un spēcīgu hokeja elementu. Ar rezultātu esam ļoti apmierināti. Tāpat neesam aizmirsuši par Latvijas nacionālo simboliku, kas izmantota medaļu lentītēs," sacīja Orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis.

Medaļu dizains izstrādāts cieši sadarbojoties ar Latvijas Monētu nama speciālistiem. Līdzīgi kā viss čempionāta sagatavošanas posms, arī medaļu izstrāde norisinājās triecien tempā. Medaļu dizaina izstrādes un saskaņošanas process, kas parasti ilgtu vairākus mēnešus, šoreiz tika operatīvi veikts dažu nedēļu laikā.

"Mēs ar lielu prieku un entuziasmu uzņēmāmies godpilno uzdevumu nodrošināt IIHF Pasaules Čempionāta Hokejā 2021 apbalvojumu medaļas. Lai arī monētu un medaļu izdošana ir Latvijas Monētu nama specialitāte, šis uzdevums bija liels izaicinājums – galvenokārt ierobežoto termiņu dēļ. Tika pieliktas lielas pūles, lai radītu šo skaisto medaļu dizainu un nodrošinātu to izgatavošanu un savlaicīgu piegādi. Ar rezultātu esam vairāk nekā apmierināti! Esam pārliecināti, ka sportistiem tās patiks un vēl ilgi paliks atmiņā." sacīja Latvijas Monētu nama mārketinga vadītājs, Gints Rijnieks.

IIHF Pasaules Čempionāta Hokejā 2021 oficiālo medaļu kalšanu Latvijas Monētu nams uzticējis Norvēģijas monētu kaltuvei, kurā kalta arī Nobela Miera Prēmijas medaļa. Šī gada Pasaules Čempionāta Hokejā medaļas izcelsies ar īpaši lielu diametru – veseli 10 cm, bet tā svars vairāk nekā 400 g.

"Pasaules čempionātā medaļas un trofeja ir viens no gaidītākiem un emocionālākajiem brīžiem sportā," teica Buncis. “Pēc 17 dienām un 64 spēlēm mēs noskaidrosim, kuras no valstsvienībā šīs medaļas aizvedīs mājās. Lai uzvar labākais! “

IIHF Pasaules Čempionāta Hokejā 2021 medaļas laureātiem tiks pasniegtas 6.jūnijā, kad "Arēna Rīga" norisināsies spēles par 1. un 3.vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu