Reaģējot uz kolēģu lēmumu atsaukt Vitenbergu, četri "KPV LV" deputāti pamet frakciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pēc kolēģu pieņemtā lēmuma par Jāņa Vitenberga (KPV LV) atsaukšanu no ekonomikas ministra amata četri "KPV LV" deputāti paziņojuši par aiziešanu no "KPV LV" frakcijas.

Kā aģentūru LETA informēja līdzšinējais "KPV LV" deputāts Aivars Geidāns, no frakcijas aiziet gan viņš, gan arī līdzšinējie "KPV LV" deputāti Janīna Kursīte, Ivars Puga un Edgars Kronbergs.

Visi četri deputāti balsoja pret Vitenberga atsaukšanu no amata.

Deputāti turpinās realizēt vēlētājiem dotos solījumus, tuvākajā laikā dibinot neatkarīgo deputātu grupu kopā ar deputātu Ati Zakatistovu, pavēstīja politiķis.

Geidāns uzsver, ka parlamentāriešu grupa plāno arī turpmāk atbalstīt Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadīto valdību.

Līdz ar šādu soli "KPV LV" frakcija, kas pēc 13.Saeimas vēlēšanām bija viena no lielākajām parlamentā, sarukusi līdz piecu deputātu sastāvam, sasniedzot minimālo parlamentāriešu skaitu, kāds pieļaujams frakcijas pastāvēšanai.

"KPV LV" frakcijas sastāvā turpinās būt deputāti Māris Možvillo, Ēriks Pucens, Ieva Krapāne, Ralfs Nemiro un Kaspars Ģirģens.

Kā ziņots, "KPV LV" frakcija šodien nolēma Vitenbergu atsaukt no ekonomikas ministra amata, ņemot vērā viņa pāriešanu uz Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu