VIDEO ⟩ "Rēķināmies, ka maija beigās var būt 28 grādi." Kā noritēja darbi pie OSC pielāgošanas hokeja čempionāta vajadzībām?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sižeta sēriju "Lielais hokejs ar TVNET" jaunākajā sērijā gaidāmā hokeja čempionāta galvenais organizators Edgars Buncis pastāstīja par Olimpiskā sporta centra (OSC) gatavību uzņemt turnīru.

Kopumā pasaules čempionātā tiks aizvadītas 64 spēles. Turnīrs risināsies no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Latvijas izlase spēlēs B grupā ("Arēna Rīga") pret Kanādu, Kazahstānu, ASV, Itāliju, Norvēģiju, Somiju un Vāciju. Pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā iekļūs četras labākās komandas.

Savukārt A grupā (OSC) spēkiem mērosies Zviedrija, Šveice, Čehija, Slovākija, Dānija, Baltkrievija, Lielbritānija un Krievijas Olimpiskās komitejas komanda, kas dopinga skandālu dēļ spiesta startēt ar šādu nosaukumu.

Organizatori rēķinās, ka maija beigās gaisa temperatūra Rīgā var iesilt līdz aptuveni +30 grādiem.

"Pilnībā apzinājāmies, ka Olimpiskais sporta centrs nav būvēts kā ledus halle, līdz ar to klimata jautājums ir pietiekami nopietns," sacīja Buncis.

Sacensību galvenais organizators atzīmē, ka šis nav pirmais gadījums, kad pasaules čempionāta spēles notiks ēkā, kas nav hokeja halle. 2018. gadā turnīra mači Dānijā norisinājās uz ledus laukuma, kas bija ierīkots izstāžu kompleksā.

Ja nebūtu Covid-19 pandēmijas, šā brīža risinājumā OSC tribīnēs varētu uzņemt aptuveni 3200 skatītājus, norādīja Buncis. Tomēr uzsvars šoreiz būs uz spēļu translāciju televīzijā.

"Auditorijas dati ir iespaidīgi. 2019. gadā pasaules čempionātu skatījās aptuveni 1,6 miljardi cilvēku vairāk nekā 100 pasaules valstīs," apgalvoja Buncis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu