VM ierosina pret vakcinētām personām pēc ceļošanas ļaut neievērot pašizolāciju (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Veselības ministrija (VM) uz valdības sēdi ceturtdien, 13.maijā, virzīs grozījumus "Epidemioloģiskās drošības pasākumos Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", ar kuriem iecerēts pret Covid-19 vakcinētām personām atļaut pēc ceļošanas Latvijā neievērot pašizolācijas prasību.

Šis regulējums būtu līdzīgs jau spēkā esošajai kārtībai, kas ļauj pašizolācijas prasību neievērot Covid-19 pārslimojušajām personām.

VM atgādināja, ka ministrija aprīlī valdībā prezentēja potenciālos ieguvumus pret Covid-19 vakcinētajām personām, kur kā viens no bonusiem tika minēta iespēja vakcinētām personām neievērot pašizolāciju.

Jau ziņots, ka šobrīd pēc ieceļošanas Latvijā no vairuma Eiropas un pasaules valstu ir jāievēro pašizolācija.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) aģentūrai LETA pauda viedokli, ka Latvijā ir iespējami ātri jāievieš nosacījums, ka vakcinētai personai nav jāievēro pašizolāciju un jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests, iebraucot valstī, pielāgojot šo nosacījumu Igaunijā un Lietuvā ieviestajām prasībām.

Viņš pauda, ka pretējā gadījumā veidojas absurda situācija, kad vakcinēts Latvijas pilsonis drīkst bez ierobežojumiem ieceļot Igaunijā, bet Latvijā šim cilvēkam jāiesniedz tests un jāatrodas pašizolācijā.

Linkaits atzīmēja, ka līdzīga kārtība ir spēkā daudzviet Eiropā, piemēram, Dānijā, Polijā, Bulgārijā, Čehijā, Grieķijā, kā arī tuvākajā laikā šādu kārtību plānots noteikt Austrijā. "Šāda regulējuma ieviešanu Latvijā nevajadzētu atlikt, ņemot vērā arī to, ka skaidra atvieglojumu kārtība būs papildu motivācija iedzīvotājiem vakcinēties," sacīja satiksmes ministrs.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu