Pavļuts: Varētu lemt par atļauju vakcinētiem darba kolektīviem līdz 20 cilvēkiem vienā telpā atrasties bez maskām (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daniels Pavļuts.
Daniels Pavļuts. Foto: GINTS IVUSKANS / AFP

Nākamnedēļ tiks lemts par iespēju vakcinētiem darba kolektīviem līdz 20 cilvēkiem vienā telpā atrasties bez maskām, šovakar mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījis veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Savukārt rīt, 13.maijā, Pavļuts rosinās valdībai lemt par iespēju vakcinētām personām, iebraucot valstī, neievērot pašizolāciju.

Gaidāmas arī vēl citas priekšrocības, kuras plašākā mērogā varēs ieviest, kad vakcīnu aizsardzība būs nodrošināta vismaz vienai trešdaļai pieaugušo iedzīvotāju, norāda ministrs.

Tiem, kuri ir pasargāti pēc vakcinēšanās, ir sagaidāma droša, godīga un kontrolēta ierobežojumu atcelšana, skaidro veselības ministrs.

Kā ziņots, Veselības ministrija (VM) uz valdības sēdi ceturtdien, 13.maijā, virzīs grozījumus epidemioloģiskās drošības pasākumos Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, ar kuriem iecerēts pret Covid-19 vakcinētām personām atļaut pēc ceļošanas Latvijā neievērot pašizolācijas prasību, aģentūrai LETA apstiprināja VM.

Šis regulējums būtu līdzīgs jau spēkā esošajai kārtībai, kas ļauj pašizolācijas prasību neievērot Covid-19 pārslimojušajām personām.

Jau ziņots, ka pašlaik pēc ieceļošanas Latvijā no vairuma Eiropas un pasaules valstu ir jāievēro pašizolācija.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu