Norvēģi revanšējas Dānijas hokejistiem; Zviedrija piekāpjas OKR

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dānijas izlases hokejisti
Dānijas izlases hokejisti Foto: Michael Barrett Boesen

Norvēģijas hokeja izlase, kas būs Latvijas pretiniece gaidāmā pasaules čempionāta grupā, trešdien pārbaudes spēlē izbraukumā revanšējās Dānijai par zaudējumu iepriekšējā cīņā.

Norvēģija viesos pagarinājumā pieveica Dāniju ar 4:3 (2:1, 0:2, 1:0, 1:0).

Norvēģi pirmā perioda vidū izvirzījās vadībā ar 2:0 pēc Tomija Kristiansena vārtiem vairākumā un Eirika Salstena metiena.

Dāņi uz to atbildēja ar trim iemestām ripām. 38 sekundes pirms pirmā perioda beigām rezultatīvs bija Mikela Bedkera metiens, bet otrās trešdaļas beigu daļā 59 sekunžu laikā norvēģu vārtus iekaroja Matīass Baus Hansens un Niks Olesens.

Neizšķirtu norvēģiem 44.minūtē panāca Magnuss Henriksens, bet pagarinājumā pēc spēlētām 132 sekundēm uzvaras vārtus guva Ēmils Lillebergs.

6.maijā dāņi savā laukumā bija svinējuši uzvaru ar 4:0.

Tikmēr turnīrā Prāgā Eiropas Hokeja tūres ietvaros notiek četru komandu turnīrs. Pirmajā tā spēlē Zviedrija ar 4:6 (1:1, 1:3, 2:2) piekāpās Krievijas Olimpiskās komitejas komandai (OKR).

Uz Oskara Lindberja vārtiem devītajā minūtē OKR komanda līdz 24.minūtei atbildēja ar Igora Ožiganova, Antona Burdasova un Artjoma Gaļimova precīziem raidījumiem, pārsvaru noturot līdz mača beigām un pēdējo ripu jau tukšos vārtos raidot Vladislavam Kameņevam.

OKR komandā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Burdasovs un Kameņevs, kuram arī rezultatīva piespēle.

Otrā dienas spēlē Čehija tiekas ar Latvijas izlases pretinieci pasaules čempionāta grupā Somiju.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu