Video ⟩ Dāvis Bertāns: Mums vairāk jāstrādā aizsardzībā un jācer uz labām izdevībām uzbrukumā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" basketbolisti ir nokaitināti par pēdējiem diviem zaudējumiem Atlantas "Hawks" vienībai, neslēpj latviešu snaiperis Dāvis Bertāns.

Latviešu basketbolists Bertāns trešdien guva 14 punktus, kamēr Vašingtonas komanda viesos ar rezultātu 116:120 (30:35, 29:21, 32:27, 25:37) zaudēja Atlantas "Hawks", pretiniekiem pirmo reizi kopš 2017.gada nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

"Wizards" ceturtajā ceturtdaļā izlaida no rokām 13 punktu pārsvaru, savukārt pretinieki spēli noslēdza ar izrāvienu 9:0 un nodrošināja sev uzvaru.

"Pēdējos pāris mēnešos mums bijuši gan minimāli zaudējumi, gan minimālas uzvaras. Viņi īsos nogriežņos veica izrāvienus, kas ļāva atgriezties spēlē. Mums tādos brīžos vajadzētu palielināt pārsvaru, nevis ļaut pretiniekiem atspēlēties," pēcspēles preses konferencē skaidroja Bertāns.

Nepilnas deviņas sekundes pirms finālsvilpes rūjienieša "trejacis" savu mērķi nesasniedza, tādējādi "Wizards" neizdevās panākt neizšķirtu (116:119). "Kad izdarīju metienu, domāju, ka bumba kritīs iekšā, taču tā divreiz atsitās pret stīpu," epizodi komentēja Bertāns.

Latvijas basketbolists pēdējos mēnešos nostiprinājis savu precizitāti tālmetienos. Tā gan esot atkarīga no tā, pret kādām pretinieku aizsardzībām jāspēlē.

"Dažas komandas spēlē vienkāršu aizsardzību, daudz nedomājot par to, kurš ir metējs. Viņiem ir savs spēles plāns un sistēma. Šādos mačos ir vieglāk atrast labas pozīcijas metieniem. Un tad ir tādas komandas, piemēram, kā Sanantonio "Spurs", pret kuru spēlējot, kāds tev visu laiku skatās acīs. Tad ir pavisam cita spēle, un vienīgais, ko varu darīt, ir veidot aizsegus un palīdzēt komandas biedriem vai cerēt uz pretinieku kļūdām. Šādos mačos ir gūti noturēt savu ritmu, tāpēc vairāk jāstrādā aizsardzībā un jācer uz labām izdevībām uzbrukumā," stāstīja Bertāns.

Vašingtonieši "Hawks" komandai zaudēja arī pirmdien (124:125) un šīs neveiksmes attālinājušās no iespējas pakāpties augstāk par desmito vietu Austrumu konferencē.

"Mēs esam nokaitināti - tādiem mums arī vajadzētu būt. Gribam uzvarēt mačus un šīs divas spēles bija ļoti svarīgas, lai pietuvotos "play-off" zonai. Sanācis tā, kā ir, tāpēc jācer uz nākamajām spēlēm," uzsvēra Bertāns.

"Wizards" ar 32 uzvarām 70 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē un ir drošā pozīcijā, lai piedalītos "play-in" spēlēs. "Hawks" ar 39 panākumiem 70 dueļos ir ceturtā Austrumos.

Vašingtonieši turpinājumā atgriezīsies mājās, kur aizvadīs pēdējās divas regulārā čempionāta spēles, pirmajā no tām piektdien tiekoties ar Klīvlendas "Cavaliers".

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu