Pagājušajā nedēļā saņemta informācija par vienu mirušo pēc vakcinēšanas pret Covid-19; saistība ar poti nav apstiprināta (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavpils reģionālajā slimnīcā notiek farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" ražoto vakcīnu "Comirnaty" pret Covid-19 injicēšana. Ilustratīvs attēls.
Daugavpils reģionālajā slimnīcā notiek farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" ražoto vakcīnu "Comirnaty" pret Covid-19 injicēšana. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Aizvadītajā nedēļā atbildīgās iestādes saņēmušas informāciju par vienu mirušo pēc vakcinēšanas pret Covid-19, ceturtdien valdības sēdē informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Kopumā nedēļas laikā saņemti 60 ziņojumi par blakusparādībām pēc potēšanas pret Covid-19. Blakusparādību gadījumu skaits uz 100 vakcīnu devām ir 0,3, kas ir zems rādītājs, uzsvēra politiķis.

Astoņi no ziņojumiem bijuši par būtiskām blaknēm. Tāpat saņemta informācija par cilvēku, kas miris pēc vakcīnas saņemšanas. Pavļuts sacīja, ka cēloņsakarība ar vakcinēšanas faktu šajā gadījumā nav apstiprināta. Atbilstoši noteiktajai procedūrai notiek ziņojuma izvērtēšana.

Ministrs klāstīja, ka līdz šim nav saņemti ziņojumi par blaknēm pēc "Johnsons&Johnson" vakcīnas saņemšanas.

Kā ziņots, jau otro dienu Latvijā poti pret Covid-19 saņēmuši vairāk nekā 15 000 cilvēku, tādējādi panākot, ka vakcinācijas procesu noslēguši 95 183 jeb 5,04% Latvijas iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie jaunākie dati.

Aizvadītās diennakts laikā vakcinācijas temps turpina saglabāties augsts, jo pēdējās divās dienās vienā dienā savakcinēto cilvēku skaits pārsniedz 15 000, proti, otrdien tika sapotēti 15 007 cilvēku, bet trešdien 15 378 personas.

Taču tas joprojām ir mazāks nekā aizvadītajā nedēļā, kad tika uzstādīti vienas dienas vakcinācijas rekordi, jo 5.maijā tika sapotēti 16 048 cilvēki, 6.maijā - 20 726 un 7.maijā 18 436 cilvēki. Tomēr pēdējās dienās vakcinēto cilvēku skaits centralizēti apkopotajā statistikā gan vēl varētu pieaugt, jo ne visi mediķi datus par savām veiktajām vakcīnām dara zināmus NVD tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts.

Pirmo poti līdz šim saņēmuši 347 482 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēdza kopumā 95 183 cilvēki, kuru vidū ir arī 1592 personas, kas sapotēta ar "Johnsons&Johnson" vakcīnu, kurai ir tikai viena deva. Par vakcinācijas procesu noslēgušiem tiek uzskatīti cilvēki, kuri saņēmuši "AstraZeneca", "Pfizer"/"BioNTech" vai "Moderna" ražotās potes abas devas vai "Johnson & Johnson" meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu