NA rosinās mainīt koalīcijas līgumu un nodot EM tās pārraudzībā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai -TB/LNNK" līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai -TB/LNNK" līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Nacionālā apvienība rosinās Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (NA) un koalīcijas partnerus vienoties par izmaiņām koalīcijas līgumā, kā arī nodot Ekonomikas ministriju (EM) tās padotībā, izriet no NA līdera Raivja Dzintara šodien preses konferencē paustā.

Viņš teica, ka Kariņa lēmumu prasīt politisko piederību mainījušā ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (NA) demisiju uzskata par kļūdu, taču to var saprast un respektēt. Dzintars minēja, ka līgums, ko parakstīja konkrētās frakcijas, ir pamats, uz kura Kariņš kļuva par premjeru.

"Premjers izvēlējās sekot līguma burtam un NA var to saprast un pieņemt. Vienlaikus jāuzsver, ka bez līguma burta ir arī līguma gars. Līgumu rakstīja apstākļos, kad "KPV LV" bija krietni vairāk deputātu, kas var koalīciju atbalstīt," piebilda NA līderis.

Viņš minēja, ka pašlaik "KPV LV" frakcijā ir pieci, varbūt seši deputāti, ja pieskaita Didzi Šmitu, no kuriem tikai viens koalīcijas obligātajā balsojumā par uzticību Kariņam balsoja "par". Dzintars atzīmēja, ka šis nav vienīgais tāds balsojums, tā esot regulāra parādība.

NA plāno aicināt Kariņu un koalīcijas partnerus vienoties par izmaiņām koalīcijas līgumā. "To, ka šādas izmaiņas būs, to vairs neviens īsti nenoliedz. Proti, bez tā iztikt nevarēs," pauda Dzintars, piebilstot, ka NA ir gatava uzņemties atbildību par EM, un tās vadību uzticēt Vitenbergam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu