Pazudis sirmgalvis ASV atrasts divas dienas pēc tam, kad sievai uzrakstījis īsziņu, ka ir apmaldījies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Kāds 71 gadu vecs sirmgalvis ASV atrasts sveiks un vesels mežā divas dienas pēc tam, kad bija savai sievai uzrakstījis īsziņu, ka ir apmaldījies, vēsta portāls "People".

Džozefu Dīnu atrada pirmdienas, 10. maija, rītā netālu no takas, no kuras vīrietis bija nomaldījies. Pirms viņu nestuvēs nogādāja lejā pa akmeņaino taku, mediķi sirmgalvim nodrošināja pirmo medicīnisko palīdzību. Takas galā Dīns atkal apvienojās ar savu ģimeni, bet pēc tam viņu aizveda uz slimīcu, lai pārliecinātos par vīrieša veselības stāvokli.

Par viņa pazušanu sestdien, 8. maijā, ziņoja Dīna sieva, kurai viņš bija uzrakstījis īsziņu, ka ir apmaldījies.

Glābēji ātri vien savāca mazu meklētāju kompāniju, līdz svētdienas rītā sirmgalva meklēšanā bija iesaistījušās jau visi glābšanas dienesti. Izsekojot viņa telefonu, tika noteikta aptuvenā atrašanās vieta, virs kuras tika palaists drons ātrākai atrašanai.

Kad Dīns tika atrasts, viņa stāvoklis kopumā bija labs, taču viņam vajadzēja palīdzību, lai paietu. Vīrietis pastāstīja, ka bija plānojis noiet 19 kilometrus, taču pusceļā nomaldījies uz takas, kurā 2017. gadā bija izcēlies ugunsgrēks.

"Kopš ugunsgrēka šīs takas ir slēgtas. Tās ir aizaugušas un slikti pārskatāmas," bija teikts ziņojumā.

Kaut gan kungs nebija plānojis pārnakšņot pie dabas krūts, viņam līdzi bijusi gan termoveļa, gan uzkodas. Kad viņu atrada, dzeramā ūdens Dīnam vairs nebija.

"Es vienmēr esmu teicis, ka tieši viņš ir cilvēks, ar kuru neiebilstu iesprūst uz nakti mežā, tāpēc esmu ļoti priecīgs, ka viņš no šīs situācijas izķepurojās," sacīja Dīna dēls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu