Spriedze Gazas joslā nemazinās, izšautas vēl trīs raķetes Izraēlas virzienā. Nogalināto skaits pārsniedz 100

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kopš pirmdienas vakara Izraēlas virzienā no Gazas joslas izšauti aptuveni.
Kopš pirmdienas vakara Izraēlas virzienā no Gazas joslas izšauti aptuveni. Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien, 13. maijā, no Libānas dienvidu daļas izšautas trīs raķetes Izraēlas virzienā. Gazas joslā Izraēlas uzlidojumos pēdējo četru dienu laikā nogalināto palestīniešu skaits pārsniedzis 100. Izraēlas armija mobilizējusi vēl papildu 9000 rezervistus, vēsta atbildīgās Izraēlas institūcijas.

Izraēla apstiprināja, ka noticis šāds uzbrukumus, un norādīja, ka raķetes iegāzušās jūrā.

Šobrīd nav skaidrs, kas raķetes izšāvis, bet divi avoti, kas ir tuvi Izraēlas senajai ienaidniecei Libānas šiītu kustībai «Hizbollah», apliecināja, ka kustībai ar šo incidentu nav nekāda sakara.

«Pirms neilga laik trīs raķetes tika no Libānas izšautas Vidusjūrā Galilejas piekrastē,» teikts Izraēlas armijas paziņojumā. «Atbilstoši protokolam sirēnas netika iedarbinātas.»

Savukārt Izraēlas mediji ceturtdienas vakarā vēsta, ka Gazas joslas kaujinieki jau vairākas stundas turpina raidīt raķetes Izraēlas virzienā.

Ofakimas pilsētā, valsts dienviddaļā, un tuvīnajās apdzīvotajās vietās iedarbinātas sirēnas, brīdinot par briesmām.

Izraēlas uzlidojumos palestīniešu anklāvā kopš pirmdienas, 10. maija, nogalināti 103 cilvēki, arī 27 bērni un 11 sievietes, bet 580 cilvēki ievainoti, liecina ministrijas aplēses.

Savukārt Izraēlā kopš pirmdienas nogalināti septiņi cilvēki, arī kāds sešus gadus vecs bērns, kas zaudēja dzīvību, kad ģimenes mājai trāpīja raķete.

Izraēlas armija jau agrāk ceturtdien bija pavēstījusi, ka tās «reaktīvie iznīcinātāji devuši triecienu »Hamas« terora organizācijas izlūkdienesta galvenās mītnes militārajam kompleksam».

"Trieciena brīdī kompleksā atradās dučiem "Hamas" operatīvo darbinieku", teikts paziņojumā.

Vēlāk dienas gaitā no Gazas joslas tikai izšauti vairāki desmiti raķešu uz Izraēlas dienvidu piekrastes pilsētām Ašdodu un Aškelonu, kā arī uz Benguriona lidostas apkaimi valsts vidienē.

Kā no Gazas joslas vēsta ziņu aģentūras AFP fotogrāfs, anklāva ziemeļaustrumu daļā iedzīvotāji pamet mājas pirms iespējamiem izraēliešu uzbrukumiem, vienlaikus Gazas joslā valdošā kustība «Hamas» brīdinājusi par «smagu atbildi» uz iespējamu sauszemes spēku iebrukumu.

Izraēlas aizsardzības ministrs Benijs Gancs apstiprinājis vēl papildu 9000 rezervistu mobilizāciju, ceturtdien pavēstīja ministra birojs, spriedzei reģionā nemazinoties.

Papildspēki cita starpā tiks norīkoti bruņoto spēku dienvidu un centrālajai reģionālajai pavēlniecībai, teikts paziņojumā.

Izraēla jau otrdien mobilizēja 5000 rezervistu.

Kā pavēstīja armija, kopš pirmdienas vakara Izraēlas virzienā no Gazas joslas izšauti aptuveni 1750 raķešu.

Līdz šim dzīvību zaudējuši septiņi izraēlieši.

Gazas joslā dzīvību zaudējuši 87 cilvēki, pavēstīja palestīniešu anklāva Veselības ministrija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu