Parakstīts sadarbības memorands par datora nodrošināšanu katram bērnam (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Egils Levits/Facebook.com

Rīgas pilī šodien no plkst.9 līdz 9.30 Valsts prezidents Egils Levits ar iesaistītajām pusēm parakstīs sadarbības memorandu "Dators ikvienam bērnam", aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Memorandu parakstīs valsts pirmā persona, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens (JV) un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis.

Valsts prezidents iepriekš norādīja, ka patlaban, kad Latvijā jau ilgstoši notiek attālinātas mācības, var redzēt, ka ne visiem bērniem ir pieejami datori. Viņš uzsvēra, ka mums kā valstij, kas uzskata, ka izglītība pienākas visiem, digitālā nevienlīdzība nav pieļaujama, tādēļ ir jāizveido ilgtermiņā pastāvoša sistēma, kas visiem bērniem, kuriem tas ir vajadzīgs, nodrošinās datorus.

Memoranda parakstīšana tiešraidē būs skatāma tīmekļvietnē "president.lv", kā arī Valsts prezidenta sociālo mediju "Facebook" un "Twitter" kontos.

Jau ziņots, ka aprīļa beigās Valsts prezidents Egils Levits ar vairākām amatpersonām plānoja parakstīt sadarbības memorandu "Dators ikvienam bērnam". Memorandu bija paredzēts parakstīt kopā ar izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku (JKP), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Artūru Tomu Plešu (AP), LPS priekšsēdi Gintu Kaminski, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāju Arvilu Ašeradenu (JV) un Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētāju Juri Pūci (AP).

Tomēr memoranda parakstīšana tika pārcelta, jo Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) lūdza precizēt Latvijas Valsts prezidenta padomnieces informatīvās telpas un digitālās politikas jautājumos Ievas Ilvesas piedāvātā sadarbības memoranda "Dators ikvienam bērnam" iesaistīto pušu atbildības.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu