Daugavpilī palielina pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu algas likmi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda. Monētas.
Nauda. Monētas. Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai mazinātu nevienlīdzību pirmsskolas pedagogu atalgojuma sistēmā, ar 1. septembri Daugavpilī līdz 872 eiro tiks palielināta pirmsskolas izglītības iestāžu (PII) pedagogu mēneša darba algas likme, lēmusi pilsētas dome.

Pašvaldībā skaidroja, ka bērnudārzu pedagogu atalgojuma likme pašlaik ir par 33% zemāka nekā pedagogiem vispārizglītojošās skolās, lai gan darba pienākumi un atbildības pakāpe ir līdzīga. Šomēnes Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija skatīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvāto pedagogu darba samaksas finansēšanas modeli, kas paredz no 1.septembra par 5% palielināt vienas stundas izmaksas PII skolotājam, nosakot zemāko algas likmi 872 eiro.

IZM pašlaik ir gatava celt atalgojumu par 5% tiem pedagogiem, kuri strādā ar piecus un sešus gadus veciem bērniem. Pārējiem PII pedagogiem atalgojums tiek maksāts no pašvaldību budžeta. Daugavpils PII kopumā strādā 591 pedagogs, no kuriem 245 pedagogi strādā ar piecus un sešus gadus veciem bērniem, bet 346 pedagogi - ar pusotru līdz četrus gadus veciem bērniem.

PII pedagogu atalgojums Daugavpilī vienmēr bijis viena no pašvaldības prioritātēm, apgalvoja pašvaldībā. Tāpēc Daugavpils dome regulāri paaugstinājusi PII pedagogu mēnešalgas likmes. Tā kā iepriekš tika paredzēts, ka šogad PII pedagogu atalgojums no 800 eiro tiks palielināts līdz 830 eiro, domes 2021.gada budžetā PII skolotāju algu palielināšanai jau tika paredzēti 30 000 eiro.

Reaģējot uz radošos nevienlīdzīgo atalgojumu situāciju, domes deputāti lēma no 1.septembra palielināt algas arī tiem PII pedagogiem, kuri ikdienā strādā ar pusotru līdz četrus gadus veciem bērniem. Šim nolūkam nepieciešams papildfinansējums 102 064 eiro apmērā. Vajadzīgo summu paredzēts rast, pārskatot pašvaldības gada budžetu un veicot tā pārdali.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu