VIDEO ⟩ Amatpersonas informē par ekonomikas ministra nomaiņu un vakcinācijas gaitu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Premjers Krišjānis Kariņš.
Premjers Krišjānis Kariņš. Foto: REUTERS/Piroschka van de Wouw

Valsts prezidents Egils Levits un ministru prezidents Krišjānis Kariņš rīko preses konferenci, kurā informēs par pārrunātajiem jautājumiem saistībā ar izmaiņām valdībā, koalīcijas darbu, kā arī vakcinācijas gaitu.

Jau vēstīts, ka līdzšinējam ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (NA) pametot amatu, viņa vietā uz laiku stāsies zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Šonedēļ Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) izdeva rīkojumu par Vitenberga demisiju. Kariņš rīkojumu par Vitenberga demisiju izdeva, respektējot partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas lēmumu no amata atsaukt ekonomikas ministru, kurš nesen pameta šīs partijas rindas, lai pievienotos Nacionālajai apvienībai.

Uz laiku līdz jauna ministra apstiprināšanai amatā par ekonomikas ministra pienākumu izpildītāju iecelts NA pārstāvis Gerhards, lai arī līdzšinējā koalīcijas vienošanās paredzēja, ka amats pienākas "KPV LV".

Šodien arī plānota sadarbības partneru sanāksme par valdības darba organizācijas un sadarbības jautājumiem.

TVNET jau rakstīja, ka partijas "KPV LV" Saeimas frakcija trešdien nolēma, ka Vitenbergam ir jāatkāpjas no ekonomikas ministra amata.

Jautājums par Vitenberga tālāko darbu ministra amatā aktualizējās pēc viņa lēmuma atstāt "KPV LV" un pāriet uz Nacionālo apvienību.

Video

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu