Atjaunots valstu saraksts, no kurām ieceļojot Latvijā, nebūs jāievēro pašizolācija

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidosta ''Rīga''. Ilustratīvs foto.
Lidosta ''Rīga''. Ilustratīvs foto. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijā nākamnedēļ ieceļotājiem no Lielbritānijas, Islandes, kā arī Portugāles nebūs jāievēro pašizolācija, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija.

Ierodoties Latvijā no valsts, kur Covid-19 saslimstības rādītājs (14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju) ir augstāks par 50, ir jāievēro 10 dienu pašizolācija.

Savukārt pret Covid-19 vakcinētas personas, kas Latvijā ieceļojušas no jebkuras Eiropas Savienības (ES), Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valsts, Šveices vai Lielbritānijas, drīkstēs neievērot pašizolāciju, uzrādot apliecinājumu, ka ir pagājušas 15 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas.

Jaunākie saraksti un pašizolācijas prasības stājas spēkā ar sestdienu, 15. maiju.

Pašizolācija Latvijā joprojām jāievēro, atgriežoties no Igaunijas, Monako, Andoras, Čehijas, Slovēnijas, Spānijas, Slovākijas, Francijas, Zviedrijas, Maltas, Luksemburgas, Nīderlandes, Lietuvas, Itālijas, Beļģijas, Austrijas, Šveices, Polijas, Kipras, Rumānijas, Bulgārijas, Grieķijas, Vācijas, Horvātijas, Lihtenšteinas, Ungārijas, Dānijas, Somijas, Īrijas un Norvēģijas.

Attiecībā uz valstīm, kas ir ārpus ES un EEZ, pašizolācija nav jāievēro, ceļojot no Ruandas, Dienvidkorejas, Taizemes, Singapūras, Jaunzēlandes un Austrālijas. Šīs valstis ir to vidū, no kurām ir atļauts šķērsot ES ārējo robežu.

Iebraucot Latvijā no citām sarakstos neminētām pasaules valstīm, ir jāievēro pašizolācija.

SPKC joprojām nerekomendē doties ārvalstu ceļojumos, jo citu valstu apmeklējums ir uzskatāms kā paaugstināta riska faktors - atsevišķās valstīs novērojams ne tikai saslimstības pieaugums, bet arī cirkulē citi vīrusa paveidi, kas šobrīd Latvijā vēl nav reģistrēti.

Savukārt, ja nepieciešams doties uz ārvalstīm, tad atgriežoties desmit dienas jāievēro stingri pašizolācijas pasākumi un jānovēro veselība. Ja parādās saslimšanas simptomi, jāveic Covid-19 tests un jāsazinās ar ģimenes ārstu, lai lemtu par turpmāko rīcību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu