Kultūras ministrs Nauris Puntulis uzsver tradicionālo mediju nozīmīgumu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tradicionālo mediju ilgtspēja informatīvajā telpā ir izšķiroši nozīmīga, lai spēcinātu demokrātiju, nevis to vājinātu, uzrunā pasākumā "Informatīvā telpa spēcīgākai demokrātijai" sacīja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA). Pēc Puntuļa paustā, lai informatīvā telpa sekmētu demokrātijas stiprināšanos, ir jāturpina masu mediju atbalsta politika.

Politiķis norādīja, ka digitālā transformācija, lielās digitālās platformas, kas mazina vietējo masu mediju peļņu, reklāmas ieņēmumu kritumi Covid-19 krīzes dēļ, pieaugošās dezinformācijas tendences, kas raisa sabiedrības šķelšanos, ir tikai daži no izaicinājumiem, ar kuriem Latvijas masu mediji saskaras šodien.

"Kā pārdzīvot infodēmiju, zinot, ka pagaidām pret to "vakcīnas" nav izstrādātas? Diemžēl ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē vienas "vakcīnas" šīs problēmas risinājumam nav. Tomēr tas, ko varam uzskatīt par infodēmijas "vakcīnu", ir drosme identificēt aktuālās problēmas, nenolaižot rokas sarežģītu risinājumu priekšā," pauda kultūras ministrs.

Pēc Puntuļa paustā, lai informatīvā telpa sekmētu demokrātijas stiprināšanos, ir jāturpina masu mediju atbalsta politika, saglabājot tos nozares atbalsta mehānismus, kuri palīdz sekmēt spēcīgu informatīvo telpu, kā arī radot jaunus instrumentus, kas ļauj pielāgoties laikmeta mestajiem izaicinājumiem, saglabājot mediju spēju īstenot savu 4.varas funkciju, kas ir viens no būtiskākajiem spēcīgas demokrātijas garantiem.

Kultūras ministra ieskatā, ir svarīgi neaizmirst, ka informatīvā telpa ir ne tikai tradicionālo mediju veidota informācijas kopa, tamdēļ ir jāatceras, ka valstij un katram no mums individuāli, parūpējoties par informatīvo telpu sev apkārt, spēsim teikt, ka patiesi ceļam godā vienas no būtiskākajām cilvēktiesībām demokrātiskā sabiedrībā - brīvi iegūt informāciju, domāt un izteikties, arī tad, ja tas kādam šķiet netīkami.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu