Smaiļotājs Akmens Pasaules kausa finālā izcīna astoto vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Akmens
Roberts Akmens Foto: Ģirts Kehris

Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens sestdien Ungārijas pilsētā Segedā Pasaules kausa (PK) posmā 200 metru distances finālā izcīnīja astoto vietu.

Akmens, kurš divas dienas iepriekš izcīnīja olimpisko ceļazīmi, sestdien 200 metru A finālā finišu sasniedza pēc 36,46 sekundēm, kas deva astoto jeb pēdējo vietu airējumā. Viņš zelta medaļas ieguvējam titulētajam britam Liemam Hītam zaudēja 0,78 sekundes.

Iepriekš pusfinālā Akmens distanci veica 35,53 sekundēs, kas deva otro vietu un iespēju piedalīties A finālā. Latvijas smaiļotājs uzvarētājam Manfredi Ricam no Itālijas zaudēja 0,21 sekundi.

Tikmēr C finālā uzvaru izcīnīja Aleksejs Rumjancevs. Viņš finišēja ar laiku 36,01 sekunde, kas A finālā viņam dotu piekto vietu. Sportists sacensības noslēdza 15.vietā, jo B finālā viens sportists tika diskvalificēts, bet vēl viens neizgāja uz starta.

Pusfināla airējumā Rumjancevs no uzvarētāja atpalika par 1,01 sekundi un ierindojās septītajā vietā starp deviņiem sportistiem.

Kopējā ieskaitē starp 26 airētājiem Akmens pusfinālā uzrādīja piekto labāko laiku, bet Rumjancevs - 18.

200 metru pusfināla airējumā dāmu konkurencē piedalījās Madara Aldiņa. Viņa uzvarētājai Natālijai Podoļskai no Krievijai zaudēja 2,24 sekundes un ierindojās pirmspēdējā jeb astotajā vietā.

Sasniegtais rezultāts pusfinālā nozīmēja dalību C finālā, kurā izcīnīta ceturtā vieta. Viņa līderei Diānai Tanko no Ukrainas zaudēja 0,67 sekundes, finišējot pēc 43,16 sekundēm. Kopvērtējumā viņai 22.vieta.

Uzvaru dāmu konkurencē 200 metros izcīnīja Emma Ārstranda Jorgensena no Dānijas, kura finišēja ar laiku 41,10 sekundes.

Vēlāk 500 metru distancē ar kanoe startēs arī Roberts Lagzdiņš.

Jau ziņots, ka Akmens piektdien 200 metru priekšsacīkstēs savā airējumā bija otrais, bet Rumjancevs ieņēma piekto pozīciju un pusfinālā iekļuva, pateicoties labam finiša laikam.

Aldiņa priekšsacīkstēs bija sestā. Arī viņa pusfinālu sasniedza, pateicoties sasniegtajam rezultātam. Sportiste vēlāk piedalījās arī 500 metru distancē, kur savā airējumā ieņēma astoto vietu deviņu airētāju konkurencē.

Savukārt smaiļotājs Artūrs Vilde 1000 metru priekšsacīkstēs ar laiku trīs minūtes un 50,69 sekundes ierindojās septītajā vietā un pusfinālam nekvalificējās.

Pasaules kausa posms Ungārijā norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu