227 km/h. Igaunijas policisti uz ceļa aiztur pārgalvīgu latvieti (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: fujji/Shutterstock

Ap plkst.2 naktī uz ceturtdienu policisti Tallinā notvēra īpaši "drosmīgu" autovadītāju, kurš ar vājprātīgu ātrumu brauca pa Piritas ielu. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, Mercedes-Benz vadītājs bija traucies ar 227 km/h. Pēc piektdien notikušās tiesas sēdes viņš tika nogādāts aizturēšanas centrā, kur pavadīs nākamās 30 dienas, vēsta laikraksts "Postimees".

13. maijā ap pulksten 2 rītā robežsardzes patruļa pie Piritas ielā Tallinā, kur maksimālais atļautais ātrums ir 50 km/h, pieķēra vadītāju, kura automašīnas ātrums bija 227 km/h. 32 gadus vecais vīrietis, kurš vadīja automašīnu, bija skaidrā, taču bez viņa mašīnā bija vēl četras personas.

Vainīgais notikuma vietā tika arestēts un nogādāts aizturēšanas centrā, lai pārdomātu savu uzvedību.

Piektdien tiesas sēdē viņam tika piespriests maksimālais iespējamais sods - 30 dienu arests. Viņam uz vienu gadu tika atņemta arī vadītāja apliecība.

Pārkāpēja personība nav zināma, tomēr daļēji aizmglotā Mercedes-Benz AMG automobiļa numura zīme nerada šaubas, ka "lidotājs" Tallinā bija ieradies no Latvijas. 

Satiksmes uzraudzības centra patruļdienesta priekšnieks Varmo Reins sacīja, ka viņa pieredzē tik būtisks ātruma pārkāpums Tallinā vēl nebija fiksēts. Par laimi, pārgalvīgo vadītāju viņa ceļā pārtvēra policija. Viņš ne tikai nopietni apdraudēja savu dzīvību, bet arī pārējos četrus mašīnā esošos cilvēkus.

Tik lielā ātrumā vadītājs nespēj savlaicīgi reaģēt uz negaidītu šķērsli, un, ja notiktu sadursme ar kādu vai kaut ko citu, varētu runāt par piecu vai vairāk jaunu cilvēku nāvi.

Policija iesaka satiksmes dalībniekiem ziņot par bīstamiem autovadītājiem uz ārkārtas situāciju tālruni 112, lai likumsargi varētu ātri iejaukties un, iespējams, izglābt kādam dzīvību.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu