Lasmane uzstāda jaunu Latvijas rekordu U-23 ieskaitē un izcīna pirmo vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rūta Kate Lasmane
Rūta Kate Lasmane Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vieglatlēte Rūta Kate Lasmane piektdien ASV studentu sacensībās trīssoļlēkšanās aizlēca 14,20 metru tālumā, sasniedzot jaunu Latvijas rekordu U-23 ieskaitē un izcīnīto pirmo vietu, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

LVS vēsta, ka jau kopš ceturtdienas vairāk nekā 20 ASV pilsētās norisinās studentu reģionālo apvienību - konferenču čempionāti.

Ceturtdien Floridas universitātes pirmā gada studente Lasmane Atlantijas piekrastes čempionātā (ACC) Ralejas pilsētā ar 6,17 tālu lēcienu, kas viņai ir jauns personīgais rekords, izcīnīja sesto vietu tāllēkšanā.

Dienu vēlāk viņai trīssoļlēkšanas sacensībās aizlēca 14,20 metrus un uzstādīja jaunu Latvijas U-23 rekordu. Veiksmīgais lēciens viņai ļāva izcīnīt uzvaru.

Iepriekšējais rekords - 14,12 metri - piederēja Inetai Radēvičai. Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) rangā tas ir sezonas trešais labākais rezultāts, bet pasaulē - 12.

Lasmane tagad ir arī Latvijas trešā visu laiku labākā trīssoļlēcēja - aiz Gundegas Sproģes (14,76 metri) un Jeļenas Blaževičas (14,55 metri). Visbeidzot - tikai 12 centimetri pietrūkst līdz olimpiskās kvalifikācijas normatīvam. Toties šis rezultāts dos daudz punktus "World Athletics" rangā.

Tikmēr "USA conference" sacensībās Merfisboro pilsētā piedalījās daudzcīņniece Elīze Marija Kraule. Viņa ar 5083 punktiem izcīnīja trešo vietu.

"Sun Belt" konferences čempionātā Mobailā Teksas štata universitātes studente Luīze Opolā arī pārsniedza 5000 punktu robežu (5069) un ierindojās piektajā vietā. Tāpat viņa komandas interesēs startēja arī šķēpmešanā, kur ar 36,61 metru tālu raidījumu ierindojās 11.vietā.

Sestdien starti tāllēkšanā un šķēpmešanā paredzēti daudzcīņniecei Kristīnei Blaževicai (Teksasas universitāte). Viņa Mahetenā "Big 12" konferences čempionātā pēc pirmās sacensību dienas ar 3446 punktiem ir ceturtā. Pagaidām viņa par 85 punktiem pārsniedz sava personīgā rekorda grafiku.

Veiksmīgu startu aizvadījis arī Maiami universitātes pirmkursnieks Oskars Bambals. Sportists Ralejas pilsētā 800 metru priekšskrējienā finišēja ar rezultātu viena minūte un 50,17 sekundes un kā piektais iekļuva sestdienas finālskrējienā.

Citviet "Summit League" čempionātā Vermilionā 800 metru skrējienā ar savu šogad labāko rezultātu viena minūte un 54,78 sekundes desmitais bija Rojs Puks. Danielam Bambalam ar laiku divas minūtes un 7,40 sekundes izdevās ieņemt 22.vietu. Abi studē "Oral Roberts" universitātē.

"Western Athletic Championship" sacensībās Edinburgā Kalifornijas baptistu universitātes students Artūrs Niklāvs Medveds 10 000 metru skrējienu veica 32 minūtēs un 11,22 sekundēs, kas deva 11.vietu. Sportists paredzējis piedalīties arī 5000 metros un 3000 metru šķēršļu skrējienā.

Sestdien un svētdien no Latvijas sportistiem ASV vēl startēts Ieva Turķe, Daira Deičmane, Katrīna Kamarūte, kā arī pieminētie Oskars Bambals un Blaževica.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu