Štelmahera vadītā "Kalev"/"Cramo" nonāk soļa attālumā no Igaunijas zelta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Štelmahers
Roberts Štelmahers Foto: Edijs Pālens/LETA

Galvenā trenera Roberta Štelmahera un viņa palīga Akseļa Vairoga vadītā Tallinas "Kalev"/"Cramo" komanda izcīnīja uzvaru Igaunijas čempionāta finālsērijas trešajā mačā, nonākot soļa attālumā no zelta medaļas.

Tallinas vienība mājās ar 68:53 (18:12, 26:9, 14:14, 10:18) uzvarēja "Parnu Sadam" un sērijā līdz trim uzvarām panāca 2-1.

Latvijas speciālistu vadītajā klubā Jānis Kaufmanis nospēlēja 14 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā guva trīs punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas. Viņš grozā raidīja vienu no trim trīspunktu metieniem, bet vienīgais divpunktu metiens bija neprecīzs. Tāpat basketbolists vienreiz kļūdījās, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, pretiniekus izprovocēja uz vienu pārkāpumu un spēli noslēdza ar negatīvu +/- rādītāju -11.

Viesu komandā Lauris Blaus 21 minūtē un 49 sekundēs izcēlās ar 14 punktiem un astoņām bumbām zem groziem, dalot rezultatīvākā spēlētāja godu savā klubā. Viņš iemeta sešus no deviņiem divpunktu metieniem, visi trīs "trejači" bija neprecīzi, taču no soda līnijas iemesti divi no trim metieniem. Tāpat Blaus divreiz rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja četras personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz četriem pārkāpumiem un spēli noslēdza ar 18 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija labākais sniegums komandā.

Viņa komandas biedrs Linards Jaunzems 20 minūtēs un 26 sekundēs iemeta piecus punktus. Jaunzems iemeta divus no četriem divpunktu metieniem, kā arī realizēja vienu no trim "sodiņiem". Tāpat basketbolists pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz trim pārkāpumiem un spēli noslēdza ar vienu efektivitātes koeficienta punktu.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 24 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Markuss Kīns, bet vēl 12 punkti un septiņas bumbas zem groziem Devinam Tomasam. Viesu komandā bez Blaua 14 punktus guva arī Kaspers Sūrorgs.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Roberts Freimanis piektdien guva 13 punktus Igaunijas čempionāta bronzas sērijas izšķirošajā spēlē, palīdzot Raplas "Avis Utilitas" vienībai izcīnīt godalgas.

Raplas basketbolisti sērijas piektajā spēlē mājās ar rezultātu 84:81 (12:19, 26:16, 29:14, 17:32) uzveica Jura Umbraško vadīto Rakveres "Tarvas" komandu, kuras rindās 23 punktus guva Kristaps Gludītis.

Sērijas līdz trim uzvarām ar 3-2 pārāka bija Raplas komanda.

2020.gada pavasarī čempions Covid-19 epidēmijas dēļ netika noskaidrots, bet četrās iepriekšējās sezonās uzvarētāju kausu virs galvas nemainīgi cēla "Kalev"/"Cramo" basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu