Drošības dienests vērtēs iesniegumu par padomju armijai veltītu skolēnu sacerējumu konkursu Liepājā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Maria Symchych/Shutterstock

Valsts drošības dienests (VDD) uzsācis pārbaudi saistībā ar Nacionālās apvienības (NA) pārstāvju iesniegumu, kurā politiķi pauž aizdomas par pārkāpumiem, Liepājā sarīkojot publisku skolēnu sacerējumu lasīšanu "par PSRS varoņdarbiem".

VDD aģentūrai LETA apliecināja, ka dienests ir saņēmis iesniegumu un veic notikušā apstākļu izvērtēšanu. Patlaban VDD plašākus komentārus saistībā ar konkrēto gadījumu nesniedza.

NA Liepājas nodaļas vadītājs Artūrs Butāns un NA pārstāvis Uldis Lipskis iepriekš ar iesniegumiem vērsušies pie Liepājas domes priekšsēdētāja Jāņa Vilnīša (LRA) un VDD.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājas palīdze komunikācijas jautājumos Renāte Meļķe, pašvaldības Izglītības pārvalde ir apzinājusi izglītības iestādes un secinājusi, ka mācību stundu laikā skolās nav notikuši publiski skolēnu sacerējumu lasījumi "par PSRS varoņdarbiem".

Meļķe piebilda, ka lieta ir nodota arī Pašvaldības policijā, kura iesnieguma iesniedzējam lūgs papildu informāciju, faktus par paustajām aizdomām.

Kā aģentūru LETA informēja politiskajā spēkā, 10.maijā publiski lasīti Liepājas Krievu kopienas rīkotā konkursa sacerējumi, kurā skolēni bija aicināti aprakstīt "PSRS armijas varoņdarbus 1941.-1945.gadā".

Iesniegumos pausta nostāja, ka Liepājas Krievu kopienas konkursa aicinājums ir pretrunā ar vēsturisko patiesību un ka Latvijā nav atļauts popularizēt totalitāros režīmus vai mēģināt attaisnot genocīdu, ko PSRS armija veica pret vietējiem iedzīvotājiem.

"Neatkarīgā un tiesiskā valstī nav pieļaujama PSRS armijas glorificēšana. Liepājas skolēniem ir saliedēti jādzīvo latviskā un tiesiskā vidē, nevis jāraksta sacerējumi par PSRS armijas karadarbību, pretī par to saņemot naudu. Nedrīkstam tolerēt centienus Latvijas bērnus un jauniešus iesaistīt pretvalstiskā ideoloģijā, kas pauž līdzīgus uzskatus kā mūsu austrumu kaimiņvalsts," iepriekš uzsvēra Butāns.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu