Covid-19 ⟩ Vēl vairākiem vakcinētajiem Ķīpsalas hallē norādīts nepareizs revakcinācijas datums (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēku rinda pie masu vakcinācijas punkta Ķīpsalas izstāžu hallē. Ilustratīvs attēls.
Cilvēku rinda pie masu vakcinācijas punkta Ķīpsalas izstāžu hallē. Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Liela mēroga vakcinācijas centrā Ķīpsalas hallē vēl vairākiem cilvēkiem, kas iepriekš saņēmuši ražotāja "Moderna" poti pret Covid-19, norādīts nepareizs revakcinācijas datums, aģentūra LETA uzzināja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

LETA jau ziņoja, ka aprīļa pēdējā nedēļas nogalē ap 140 ar "Moderna" vakcinētajiem Ķīpasalas hallē tika norādīts nepareizs revakcinācijas datums, iepriekš atzina "Veselības centrs 4" (VC4) medicīnas konsultante Katrīna Priede.

Savukārt vēlāk konstatēts, ka nepareizs revakcinācijas datums norādīts vēl aptuveni 20 cilvēkiem, kuri aprīļa beigās Ķīpsalas hallē saņēma "Moderna" vakcīnas pirmo devu. Dažs no viņiem pārpratuma dēļ tomēr ieradās pēc otrās vakcīnas devas nepareizajā datumā un pie potes netika.

VC4, kas ir vakcinācijas pakalpojuma sniedzējs šajā centrā, pārstāve Līga Putraima aģentūrai LETA atzina, ka par notikušo pārpratumu iestāde ir informēta un plāno nākamnedēļ sazināties ar visām personām, kurām varētu būt nepareizi norādīts revakcinācijas datums.

Pēc viņas paustā, šīm personām otrā pote jāsaņem nākamnedēļ, nevis šonedēļ, jo starp vakcīnas "Moderna" pirmo un otro devu jāpaiet 28 dienām.

Kāda iedzīvotāja mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudusi sarūgtinājumu, ka svētdien norādītajā laikā devusies uz Ķīpsalas halli pēc vakcīnas otrās devas, bet uzzinājusi, ka konkrētajā punktā "Moderna" vakcīnas nemaz nav pieejamas. Vakcinācijas projekta nodaļa viņai tviterī atvainojusies un publicējusi skaidrojumu par notikušo.

Šodienu cerēju saņemt savu 2. poti, BET NEKĀ! Ierados, kur saņēmu pirmo, bet man paziņoja, ka viņi vairs ar šo vakcīnu nepotē.. Nu man pašai jāmeklē, kur varu saņemt otro poti. Vai tā ir laba darba organizācija, nedomāju viss... KUR VARU SAŅEMT SAVU POTI? @VakcinacijaLV @pavluts

"Pirms trīs nedēļām Ķīpsalā vakcinēja ar "Pfizer", bet 160 cilvēkus ar "Moderna" vakcīnu. Dažiem kļūdaini uz kartītes uzrakstīja nākt pēc trīs nedēļām, nevis četrām, kā tas ir paredzēts "Moderna" vakcīnai. VC4 šobrīd ar visiem sazinās, lai vienotos par pareizo laiku," teikts Vakcinācijas projekta nodaļas atbildē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu