Izraēlas gaisa uzlidojumos Gazā gājuši bojā vismaz 33 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Izraēlas gaisa uzlidojumos Gazas pilsētā svētdien sagrautas vairākas ēkas un gājuši bojā vismaz 33 cilvēki, paziņojusi Gazas Veselības ministrija.

Ministrija ziņoja, ka bojāgājušo vidū ir 12 sievietes un astoņi bērni. Vēl 50 cilvēki, galvenokārt sievietes un bērni guvuši ievainojumus.

Iepriekš Izraēlas armija ziņoja, ka sagrāvusi islāmistu grupējuma "Hamas" Gazas joslas līdera Jahjas Sinvara māju Hānjūnisā. Gaisa uzlidojums veikts arī Sinvara brāļa mājai.

Kopš pirmdienas palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas veic masīvu Izraēlas apšaudi ar raķetēm, uz ko Izraēla reaģējusi ar gaisa uzlidojumiem un artilērijas uguni, kas vērsta pret objektiem, kuri saistīti ar radikālo islāmistu grupējumu "Hamas" un citiem palestīniešu kaujinieku grupējumiem.

Pēdējās dienās Izraēla ir pastiprinājusi uzbrukumus Gazas joslā, bet vēršanās pret augsta ranga "Hamas" līderiem var kavēt starptautiskos centienus mazināt spriedzi palestīniešu un Izraēlas starpā.

"Hamas" un grupējums "Islāma džihāds" atzinuši, ka kopš pirmdienas nogalināti 20 viņu kaujinieki.

Taču mazticams, ka "Hamas" līderi uzbrukumu laikā atradās mājās. Izraēla savukārt apgalvo, ka bojāgājušo kaujinieku skaits ir daudz lielāks.

Gazas joslā kopš pirmdienas gājuši bojā vairāk nekā 180 palestīnieši un vairāk nekā 1200 cilvēki ir ievainoti.

Izraēlā dzīvību zaudējuši desmit cilvēki.

Kopš pirmdienas palestīnieši uz Izraēlu raidījuši jau aptuveni 3000 raķešu, atklāja Izraēlas armija, norādot, ka tā ir intensīvākā apšaude ar raķetēm, kādu tā jebkad pieredzējusi no palestīniešu kaujiniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu