Indijā upes krastos seklos kapos atrasti simtiem cilvēku līķu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Pieaugot mirstībai pandēmijas laikā, Indijā Gangas upes krastos seklos kapos atrasti aprakti simtiem cilvēku līķu.

Mirušo nāves cēlonis nav noskaidrots, bet sociālajos medijos izplatījušās bažas, ka tie varētu būt Covid-19 upuri.

Piektdien Prajāgrādžā, Utarpradēšas štatā, lietus atsedza cilvēku mirstīgās atliekas, kas bija apraktas smiltīs upes malā. Lai gan mirušo apglabāšana pie upes notiek jau gadiem ilgi, mirušo skaita pieaugums pandēmijas laikā licis varasiestādēm pievērst lielāku uzmanību šai praksei.

Utarpradēšas štata valdības preses pārstāvis šodien noliedza vietējo mediju ziņoto, ka pēdējo divu nedēļu laikā no upēm izvilkti vai upju krastos atrasti vairāk nekā 1000 Covid-19 upuru. Viņš sacīja, ka šiem mirušajiem, visticamāk, nav nekādas saistības ar Covid-19.

Viņš skaidroja, ka daži vietējie iedzīvotāji izvēlējušies nekremēt savus aizgājējus, bet atbrīvojušies no tiem upēs vai aprakuši upju krastos.

Foto: AFP / Scanpix

Palīdzības organizācijas "Bondhu Mahal Samiti" pārstāvis ziņu aģentūrai AP sacīja, ka lauku apvidos mirstība ir ļoti liela, un nabadzīgie cilvēki nevar atļauties pārmērīgi augstās pēdējā rituāla izmaksas, kā arī trūkst malkas kremācijai. Tādēļ nabadzīgākie iedzīvotāji izvēlas atbrīvoties no mirušajiem upēs.

"Bondhu Mahal Samiti", kas palīdz nabadzīgajiem kremēt aizgājējus, norādīja, ka kremācijas cenas ir trīskāršojušās un sasniedz 15 000 rūpiju (169 eiro).

AP žurnālists sestdien aplēsa, ka netālu no Prajāgrādžas upes krastā ir vismaz 300 seklu kapu. Katrs kaps pārklāts ar oranžu, dzeltenu vai sarkanu audumu. Upes krastā patrulēja vairāki policisti, bet tie atļāva ģimenei, kas ieradās ar nelielu kravas mašīnu, apglabāt 75 gadus vecu sievieti.

Augsta ranga policijas amatpersona pēcāk AP sacīja, ka varasiestādes ir ierādījušas kremācijas vietu pie upes Prajāgrādžā Covid-19 upuru kremēšanai, un policija vairs neatļauj nevienu apglabāt upes krastos. Cik cilvēku tur jau ir apglabāti, policija neatklāja.

Taču AP žurnālists novēroja, ka svētdien apglabāšana upes krastos turpinās.

Varasiestādes pagājušajā nedēļā savāca 71 līķi, kas bija izskaloti Gangas krastos kaimiņos esošajā Bihāras štatā. Līķiem tika veikta sekcija, bet nāves cēloni nebija iespējams noteikt, jo līķi jau bija stipri sadalījušies.

Ducis līķu pagājušajā nedēļā tika atrasti aprakti smiltīs divās vietās pie upes, aptuveni 40 kilometrus uz dienvidrietumiem no Utarpradēšas štata galvaspilsētas Laknavas.

Utarpradēšas un Bihāras štatus jaunais koronavīruss ir skāris ļoti smagi. Slimnīcas ir pārpildītas un nespēj sniegt palīdzību visiem smagi saslimušajiem.

Indijas Veselības ministrija šodien ziņoja, ka diennakts laikā reģistrēti vairāk nekā 4077 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, līdz ar to kopējais reģistrētais Covid-19 upuru skaits Indijā sasniedzis 270 284.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu