ANO ģenerālsekretārs brīdina, ka Izraēlas un palestīniešu konflikts var pāraugt nekontrolējamā krīzē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs svētdien, atklājot Izraēlas un palestīniešu konfliktam veltītu Drošības padomes sanāksmi, brīdinājis, ka šīs sadursmes var iegrūst reģionu nekontrolējamā krīzē.

"Cīņas ir jāpārtrauc. Tās ir jāpārtrauc nekavējoties," uzsvēra Gutērrešs, nodēvējot par šausmīgu aizvadītajā nedēļā Izraēlā un Gazas joslā pieredzēto vardarbību, kurā dzīvību zaudējuši gandrīz 200 cilvēki.

"Tai ir potenciāls izraisīt nekontrolējamu drošības un humāno krīzi un vairot ekstrēmismu ne tikai okupētajās palestīniešu teritorijās un Izraēlā, bet visā reģionā," brīdināja ANO ģenerālsekretārs.

Viņš nosodīja šodien notikušo vardarbību, kurā gājuši bojā aptuveni 40 palestīnieši, kas ir lielākais mirušo skaits kopš situācijas saasināšanās pirmdien.

"Šis bezjēdzīgais asinsizliešanas, terora un iznīcināšanas cikls ir nekavējoties jāpārtrauc," sacīja Gutērrešs.

Viņš arī atkārtoti kritizēja sestdien notikušo Izraēlas gaisa uzlidojumu, kurā tika sagrauta 13 stāvu ēka, kurā atradās Kataras televīzijas kanāla "Al Jazeera" un ASV ziņu aģentūras AP korespondentu punkti.

"Žurnālistiem jāļauj strādāt bez bailēm un vajāšanas. Mediju biroju sagraušana Gazā rada lielas bažas," piebilda Gutērrešs.

Kopš pirmdienas palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas veic masīvu Izraēlas apšaudi ar raķetēm, uz ko Izraēla reaģējusi ar gaisa uzlidojumiem un artilērijas uguni, kas vērsta pret objektiem, kuri saistīti ar radikālo islāmistu grupējumu "Hamas" un citiem palestīniešu kaujinieku grupējumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu