Latvijas volejbolistes EČ kvalifikāciju noslēdz ar zaudējumu Čehijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu volejbola izlase.
Latvijas sieviešu volejbola izlase. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas sieviešu volejbola izlase svētdien cieta zaudējumu 2021.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra sestajā spēlē.

Latvietes Bosnijā un Hercegovinā notiekošajā sabraukumā ar 0-3 (18:25, 24:26, 20:25) atzina Čehijas valstsvienības pārākumu, kvalifikāciju noslēdzot bez izcīnīties punktiem.

Mača rezultatīvākā spēlētāja bija Latvijas izlases līdere Marta Kamēlija Levinska.

Jau ziņots, piektdien ceturtajā spēlē latvietes uzvarēja pirmo setu turnīrā, bet ar 1-3 zaudēja Slovēnijai, savukārt sestdien trīs setos zaudēts otrā sabraukuma rīkotājām Bosnijai un Hercegovinai. Tikmēr Čehijas valstsvienība pirmajā spēlē ar 3-1 uzvarēja bosnietes, bet sestdien ar 3-0 pārspēja Slovēniju.

Jau ziņots, ka Daugavpilī Latvija visām pretiniecēm zaudēja trīs setos.

Apakšgrupā ar 18 punktiem sešās spēlēs uzvarēja Čehija, deviņi punkti piecos dueļos ir Bosnijai un Hercegovinai, par trim mazāk Slovēnijai, bet Latvija kvalifikāciju pabeidza bez punktiem.

Eiropas čempionāta finālturnīram no F apakšgrupas kvalificējušās Čehija, kā arī Bosnija un Hercegovina.

Spēles Zenicā Latvija aizvadīa bez cēlājas Elzas Rekneres, kurai spēlēšanu Zenicā un eksāmenu kārtošanu izlaiduma klasē neļāva apvienot Latvijas valstī noteiktie Covid-19 ierobežošanas pasākumi.

Pirms turnīra aprīļa pēdējā dienā Latvijas izlase Minskā pārbaudes spēlē trīs setos zaudēja Baltkrievijai. Abas izlases savā starpā plānoja aizvadīt vēl vienu spēli, bet divām personām, kuras bija iesaistītas pirmā mača norisē, noteica saslimšanu ar Covid-19, kā rezultātā valstsvienība atgriezās Daugavpilī.

13.aprīlī Latvijas sieviešu volejbola izlase gatavošanos kvalifikācijas turnīram sāka 22 spēlētāju sastāvā, bet pēc nepilnas nedēļas treneriem nācās atvadīties no sešām volejbolistēm.

Finālturnīrs plānots šogad augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas - Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna - vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas.

Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu kvalifikācijas grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Latvijas sieviešu volejbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm Zenicā:

diagonālās spēlētājas - Marta Kamēlija Levinska (Arizonas Štata universitātes "Sun Devils", NCAA), Vlada Pridatko;

pirmā tempa spēlētājas - Irbe Andike Lazda (bez kluba), Lāsma Ozola, Terēze Hrapāne (abas - RVS/LU);

cēlājas - Elvita Dolotova ("KP Brno", Čehija);

otrā tempa spēlētājas - Ingrīda Šveigere ("PSVBG Salzburg", Austrija), Paula Nikola Ņečiporuka (Virdžīnijas Sadraudzības universitātes "Rams", NCAA), Petra Ņečiporuka (RSU/MVS), Līga Plāte ("Jelgava"), Anija Jurdža (RSU/MVS);

"libero" - Elīna Zvaigzne, Kristīne Kramēna (abas - RVS/LU).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu