Itālijas iznīcinātājs Igaunijas gaisa telpā fiksējis Krievijas militāro lidmašīnu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
F-35. Ilustratīvs attēls.
F-35. Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Itālijas iznīcinātājs F-35 piektdien, 14. maijā, veica pirmo lidojumu no lidlauka Emari, kura laikā fiksēja Krievijas transporta lidmašīnu, kas lidoja gar Igaunijas krastiem, vēsta laikraksts "Postimees".

Agrā piektdienas rītā NATO Apvienotais lidojumu operāciju centrs Udemā, Vācijā, atklāja nezināmas izcelsmes lidmašīnu, kas bija pacēlusies no Krievijas lidoja rietumu virzienā Somijas līcī netālu no Igaunijas krastiem. Emari bāzētā Itālijas Aviācijas drošības vienība saņēma trauksmes signālu, un iznīcinātājs F-35 lidoja nezināmās lidmašīnas virzienā.

Pilots to identificēja kā Krievijas gaisa spēku transporta lidmašīnu An-12. Lidmašīna lidoja virs starptautiskajiem ūdeņiem un Igaunijas krastiem.

NATO ziņo, ka lidmašīna neziņoja par lidojuma plānu un tās transponders bija izslēgts.

Pēc Krievijas lidmašīnas identificēšanas F-35 atgriezās Emari aviobāzē.

Šis bija pirmais gadījums vēsturē, kad pasaules modernākais iznīcinātājs F-35 lidoja, lai nodrošinātu drošību Baltijas gaisa telpā, ziņo "Postimees".

Itālijas iznīcinātāji F-35A Lightning II par Baltijas gaisa telpas drošību sāka gādāt no 3. maija, kad tika nomainīti Vācijas gaisa spēki, kuri kopš 2020. gada augusta Baltijas debesis apsargāja ar "Eurofighter Typhoon" iznīcinātājiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu