Ekskluzīvi "Apollo.lv" ⟩ Samanta Tīna no Roterdamas atklāj "Eirovīzijas" aizkulises (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dziedātāja Samanta Tīna sarunā ar "Apollo.lv" stāsta, kā viņa jūtas Roterdamā, kur piedalās preses konferencēs, mēģinājumos, kā sevi prezentējusi "Eirovīzijas" oficiālajā atklāšanas pasākumā.

Ar pavadošo sastāvu no Latvijas dziedātāja Samanta Tīna ir apmetusies viesnīcā, kas ir piecu minūšu gājienā no Roterdamas centra. "Mūsu delegācijai pat ir iedalīts viss trešais stāvs. Šeit tiek ļoti strikti ievēroti visi Covid -19 drošības noteikumi. Tādēļ mums katram ir savs numuriņš un sava istaba. Neviens cits viesis mūsu stāvā neiekļūst. Mums ir atsevišķa dzīvojamā istaba, kurā pulcējas tikai Latvijas delegācija. Šajā telpā mēs tiekamies uz sapulcēm, "mītingiem", lai pārrunātu dienas notikumus un saplānotu nākamās dienas aktivitātes," sarunā ar "Apollo.lv" stāsta Samanta Tīna.

Foto: Samanta Tīna uz "Eirovīzijas" sarkanā paklāja

Vaicājot, kādas ir sajūtas, nonākot uz "Eirovīzijas" lielās skatuves un tiekoties ar saviem ārvalstu kolēģiem, kas savā starpā sacenšas par uzvaru konkursā, Samanta teic, ka šajā atmosfērā jūtas ļoti labi.

"Dīvaini, bet es jūtos mierīga.

Ir pagājuši jau divi mēģinājumi. Pirmais bija labs un otrais jau labāks. Vēl mums ir priekšā nedēļa. Jūtos labi, atpūtusies un drošās rokās," teic dziedātāja.

"Godīgi sakot, man ir grūti šobrīd spriest par konkurenci, jo es šeit neesmu braukusi ar kādu konkurēt. Jā, tas ir konkurss, jo "Eirovīzijas" oficiālajā nosaukumā tā tas ir minēts, bet es neesmu šeit braukusi, lai par kaut ko cīnītos un pierādītu sevi, ka esmu labāka vai sliktāka par citiem.

Es braucu prezentēt savu valsi un man ir sajūta, ka es visus šos gadus esmu gatavojusies kā uz diplomdarba aizstāvēšanu – mācoties, strādājot un izkopjot sevi.

Un tad 20. maijā ar 15. kārtas numuru es zem sava valsts karoga, zem kura man būs liels gods iet, aizstāvēšu savu diplomdarbu, kura nosaukums ir "The Moon Is Rising". Centīšos to parādīt vislabākajā versijā, pie kuras mēs esam tik ļoti daudz un dikti strādājuši. Un tālāk jau es neko vairs nevaru ietekmēt... Katram ir sava mūzikas gaume. Man būs šīs trīs minūtes un tas arī viss. Es šeit neesmu braukusi cīnīties, to arī saku savai komandai, savām meitenēm. Mums nav par ko uztraukties, mēs visi dalībnieki jau esam kā uzvarētāji. Esmu šeit, jo tie ir mūzikas svētki, mīlestība pret skatuvi un to mēs šeit svinam, ka beidzot šajā trakajā Covid – 19 situācijā, kas ir skārusi visu pasauli, mēs varam būt uz skatuves, satikties, svinēt mūziku un uzstāties "dzīvajā".

Man tie ir lieli svētki.

Turklāt mēs Eirovīzijas dalībnieki esam tik ļoti izolēti cits no cita, jo katram ir savs mēģinājumu laiks, katram ir iedalīts savs autobuss, tādēļ fiziski netiekamies savā starpā, lai pēc iespējas izvairītos no jebkāda kontakta, lai nebūtu iespējams noķert vīrusu. Maksimāli esam nošķirti un redzu tikai pa gabalu citu valstu dalībniekus, ierodoties uz mēģinājumu, kā arī sniedzot intervijas. Drošība ir pirmajā vietā. Tādēļ mēs esam savā burbulī – Latvijas delegācijas burbulī," skaidrību ievieš Samanta Tīna.

Skaidrojot, kuras ir trīs "must have" lietas, bet kurām dziedātāja nedodas uz "Eirovīzijas" lielās skatuves Roterdamas konferenču centrā "Rotterdam Ahoy", viņa uzskaita: ausu monitori, kas vienmēr piestiprināti pie gurnu somas, "Dior Princess" lūpu spīdums un zaļas augstpapēžu kurpes – viens pāris ikdienai, bet otrs skatuvei.

Vai Samantai Tīnai, kāpjot uz lielās "Eirovīzijas" skatuves, ir arī stress un uztraukums?

"Es stresoju un stresošu, jo uzskatu, ka tas ir tikai un vienīgi normāli. Tas nozīmē, ka man rūp, kāds būs rezultāts un man rūp, kāds ir šī darba process. Tas ir pats svarīgākais, jo no tā būs atkarīgs gala rezultāts. Un šis rezultāts man pašai ir svarīgs. Nevis, lai kādam kaut ko pierādītu.

Tā ir milzīga atbildība pašai pret sevi un komandu, un ieguldīto darbu. Sevi motivēju, jo šis ir viens no maniem lielākajiem sapņiem.

Man Dievs ir devis balsi, tātad viņam ir bijuši savi plāni. Un man ir jārunā par lietām, par kurām citi kautrējas un baidās runāt. Mēs taču atceramies, kāda bija rezonanse, kad sāku runāt par vienlīdzību sieviešu sabiedrībā un atspoguļoju mūsu īpašās sievietes. Lai mēs neskatītos uz sievietēm un neiedalītu viņas rāmjos un kategorijās pēc stereotipiem, kas ir izveidojušies sabiedrībā, kas ir skaists un kas nav, kas ir veselīgs un kas nav. Visa pamatā tam ir ētika.

Uzskatu, ka mans stāsts ir ētisks un ar savu stāstu esmu iedvesmojusi un ieguvusi ļoti daudz vēstuļu draugus. Esmu kļuvusi par tādu kā uzticības personu.

Man tas ir vislielākais ieguvums visā šajā kontekstā," sarunā ar "Apollo.lv" atklāta ir dziedātāja.

Roterdamā vakaros pēc visiem dienas notikumiem un mēģinājumiem, Samanta Tīna velta laiku sev, klausās mantras un nomierinošu mūziku, pieprot arī kādu meditāciju un meditē.

"Mums viss noteikti izdosies, jo man ir brīnišķīga un profesionāla komanda, kurā katrs ir atbildīgs par savu lietu. Mums visiem ir dzirkstele acīs un visi esam ieinteresēti, lai viss izdotos pēc iespējas labāk," no Roterdamas ziņo dziedātāja.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu