MK un nevalstiskās organizācijas SEPLP locekļa amatam virza Jāni Siksni (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru kabineta un Nevalstisko organizāciju (NVO) sadarbības memoranda īstenošanas padome Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļa amatam virza Jāni Siksni.

Siksnim ir vairāk nekā 20 gadu pieredze žurnālistikā un sabiedrisko pakalpojumu plašsaziņas līdzekļu vadībā, tostarp viņš vadījis Latvijas Radio.

Patlaban Siksnis ir Baltijas Mediju izcilības centra projektu vadītājs, bet iepriekš viņš bija Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa preses padomnieks.

Amata konkursa atlases komisijas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis sēdē uzsvēra, ka Siksnim ir atbilstoša izglītība un pieredze, lai ieņemtu SEPLP valdes locekļa amatu. Citskovska vērtējumā, Siksnis ir "atbilstošs un cienīgas" SEPLP valdes locekļa amata kandidāts, kas šajā padomē pārstāvēs gan NVO un valdības memoranda padomi un visu sabiedrību.

Memoranda padomes līdzpriekšsēdētājs, biedrības "Eiropas Kustība Latvijā" prezidents Andris Gobiņš norādīja, ka amata konkurss notika profesionāli, caurredzami un godīgi.

Memoranda padomes sēdes laikā Siksnis atzina, ka viņam ir prieks tikt virzītam SEPLP locekļa amatā, jo darbs būs pozitīviem izaicinājumiem pilns.

Siksnis norādīja, ka pēc līdzšinējās profesionālās dzīves gājuma viņam šķita loģisks solis mēģināt kandidēt uz SEPLP locekļa amatu. Viņa vērtējumā, amats prasīs augstu atbildību, tajā būs daudz pienākumu un sarežģītu situāciju.

"Man ir gan vajadzīgā pieredze, gan zināšanas. Profesionālajā darbībā esmu pierādījis, ka situācijās, kad vēlos kaut ko sasniegt, es varu paveikt daudz. Vairāk nekā 25 gadu laikā man ir radusies izpratne par to, kādam ir jābūt sabiedriskajam medijam demokrātiskā Eiropas valstī," sacīja Siksnis.

Tāpat viņš pauda cerību, ka drīzumā tiks noskaidroti atlikušie SEPLP locekļi. Siksnis atzina, ka SEPLP locekļu starpā noteikti ir gaidāmas domstarpības, tomēr svarīgi, lai visi padomes locekļi darbotos kā viena komanda, visi būtu "uz viena viļņa".

Gala lēmumu par pretendenta apstiprināšanu SEPLP locekļa amatā pieņems Saeima.

LETA jau ziņoja, ka SEPLP izveidi paredz Saeimā pagājušā gada novembrī pieņemtais Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likums.

Jaunais likums noteic, ka SEPLP sastāvā ir trīs locekļi, kurus apstiprina Saeima. Vienu locekli apstiprināšanai izvirza Valsts prezidents, vienu - Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome un vēl vienu Saeima saskaņā ar Saeimas kārtības rullī noteikto kārtību. Kandidatūras šim amatam tādējādi var izvirzīt ne mazāk kā desmit Saeimas deputāti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu