"Stabilitātes grupa" gatava iesaistīties Levita ierosinātajos darbos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputātu "Stabilitātes grupa" piedalīsies Valsts prezidenta Levita rosinātā memoranda izveidošanā par 13.Saeimas atlikušajā laikā vēl darāmajiem darbiem, pastāstīja "Stabilitātes grupas" vadītājs Atis Zakatistovs.

Tā politiķis cita starpā atbildēja uz jautājumu, vai grupas parlamentārieši piekrīt tam, ka tai nepienāksies nekādi papildu amati. Atbilstoši nosaukumam grupas mērķis ir stabilitātes nodrošināšana nevis amati, pauda Zakatistovs.

Politiķis skaidroja, ka deputāti uz amatiem drīzāk raugās caur prizmu, ka posteņi ir rīks, lai īstenotu pārmaiņas. "Stabilitātes grupas" uzmanības lokā ir vēl paveicamais parlamenta darbības laikā un šajā kontekstā pozitīvi vērtē Levita rosinājumu par koalīcijas partiju memoranda noslēgšanu.

Grupas deputāti arī atbalsta Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) piedāvāto ministru amatu pārdali un Jāņa Vitenberga (NA) atgriešanos ekonomikas ministra amatā. Konstruktīvu sarunu gadījumā Saeima par Vitenberga atkārtotu apstiprināšanu ekonomikas ministra amatā varētu lemt jau šonedēļ, pieļāva Zakatistovs.

Gadījumā, ja Vitenbergam uz laiku nāktos atgriezties Saeimā, tad ar tā dēvēto "mīksto" mandātu esošajam "Stabilitātes grupas" deputātam Aivaram Geidānam vismaz uz laiku būtu jāatstāj parlaments, atzina grupas vadītājs. Reizē Geidāns tad tiktu gaidīts atpakaļ, ja Vitenbergs atkal nonāktu ministra amatā.

Kā ziņots, nepieciešams jauns koalīcijas partneru memorands par to, kas atlikušajā laikā līdz Saeimas vēlēšanām būtu vēl darāms, šādu viedokli paudis Valsts prezidents Levits.

Jau vēstīts, ka tikmēr pašlaik koalīcijā sākušās sarunas par iespējamu ministru amatu pārdali, kas līdz šim tiek saistīta gan tikai ar ekonomikas ministra amata posteni. Iepriekš šis amats bija "KPV LV" pārraudzībā, bet pašlaik uz to pretendē NA.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ar pieciem no "KPV LV" frakcijas aizgājušajiem Saeimas deputātiem, kuri parlamentā izveidojuši "Stabilitātes grupu" noslēdzis vienošanos par sadarbību un atbalstu valdībai. "Stabilitātes grupā" ietilpst no "KPV LV" parlamenta frakcijas aizgājušie Saeimas deputāti Geidāns, Edgars Kronbergs, Janīna Kursīte, Ivars Puga un Zakatistovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu