Tiek atlikta Navaļnija "ekstrēmisma" lietas izskatīšana

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas tiesa pirmdien atlikusi pirmo tiesas sēdi procesā par opozicionāra Alekseja Navaļnija organizāciju tīkla atzīšanu par 'ekstrēmistisku'. Slēgtās tiesas sēdes gaitā prokuratūra iesniegusi jaunus dokumentus, un prāva atlikta uz 9.jūniju, informē Navaļnija organizāciju advokāti. 

Navaļnija tīklu pārstāv Sanktpēterburgā bāzētās organizācijas "Komanda 29", kas specializējas vārda brīvības un valsts nodevības lietās, juristi.

Nav skaidrs, kāpēc pirmdienas sēde notika aiz slēgtām durvīm, viņi atzina.

Laikraksts "Kommersant" pirmdien vēsta, atsaucoties uz anonīmu avotu, ka lieta tiek izskatīta slēgtā sēdē, jo materiālos esot privāta informācija par policistiem, kas bija iesaistīti operācijās pret opozīcijas protestiem.

Navaļnija sabiedrotais Ivans Ždanovs tviterī gan skaidroja, ka lietas materiāli tiek turēti slepenībā, lai "neviens nevarētu redzēt notiekošā absurdumu".

Prokuratūra aprīlī pieprasīja, lai Navaļnija reģionālais tīkls un Korupcijas apkarošanas fonds tiktu atzīti par ekstrēmistiskām organizācijām, apsūdzot tos centienos Krievijā sarīkot prorietumniecisku sacelšanos.

Tiesas lēmums nozīmētu, ka Navaļnijs, viņa sekotāji un finansiālie atbalstītāji tiktu pielīdzināti "Islāma valsts" un "Al Qaeda" locekļiem, un viņiem draudētu ilgi cietumsodi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu