Nopietni apdraudēta ilgi gaidītās Fjūrija un Džošua supercīņas norise

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs
Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Pamatīgi apdraudēta ilgi gaidītā supersmagsvaru Entonija Džošua un Taisona Fjūrija čempiontitula cīņa, vēsta "The Sun".

Oriģināli bija paredzēts, ka abi britu supersmagsvari ringā tiksies 14. augustā, kad uzvarētājs cīņas uzvarētājs kļūtu par neapšaubāmo čempionu. Tomēr šobrīd nopietnu apdraudējumu cīņas norisei ir radījis bijušais Fjūrija pretinieks Deontejs Vailders.

Pēc tam, kad Fjūrijs un Vailders 2018. gadā cīnījās neizšķirti, abi bokseri parakstīja divu cīņu līgumu. 2020. gada februārī Fjūrijs amerikāni uzveica ar tehnisko nokautu un Vailders aktivizēja līgumā atrunāto punktu par revanša cīņu.

Dažādu iemeslu dēļ šī cīņa nenotika. Vispirms Vailders iedzīvojās savainojumā, bet pēcāk cīņas norisei patraucēja Covid-19 pandēmija. Fjūrija nometne sāka koncentrēties uz Džošua cīņu, jo pastāvēja uzskats, ka pienākumam aizvadīt revanša cīņu pret Vailderu ir iestājies noligums.

Vailders šajā jautājumā vērsās sporta arbitrāžas tiesā un panāca sev vēlamu rezultātu - viņa cīņai pret Fjūriju ir jānotiek līdz 15. septembrim. Tas nozīmē, kas Fjūrija duelis ar Džošua nevar notikt.

Šobrīd Fjūrija komanda ir iesniegusi apelāciju, bet gadījumā, ja tieslietu procesi atkal ir par labu Vailderam, brita nometnei var nākties samaksāt amerikānim kompensāciju aptuveni deviņu miljonu eiro vērtībā.

Ņemot vērā, ka gan Džošua, gan Fjūrija peļņa šajā cīņā solās būt vismaz 75 miljoni ASV dolāru (61,65 miljoni eiro), šāds variants ir pavisam reāls.

Gan Vailders, gan Fjūrijs kopš pieminētā abu bokseru dueļa aizvadītā gada februārī nav devušies ringā. Savukārt Entonijs Džošua 2020. gada decembrī pieveica bulgāru Kubratu Puļevu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu