Slimnīcās pieaug Covid-19 pacientu skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sešās slimnīcās pašlaik ir ļoti augsta Covid-19 pacientiem paredzēto gultu noslodze, kas ir vairāk nekā pirms nedēļas, liecina valdības sēdei iesniegtā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Katastrofu medicīnas centra prezentācija.

Pirms nedēļas ļoti augsta noslodze bija četrās slimnīcām, bet šonedēļ jau sešās slimnīcās no 16, kur paredzētas gultasvietas Covid-19 pacientiem, noslodze sasniedz 75%. Augstākā gultu noslodze ir Dobeles un apkārtnes slimnīcā, kur aizņemti 94% šādiem pacientiem paredzēto gultu. Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) noslodze sasniedz 91%, bet Jelgavas slimnīcā - 90%.

Nedaudz mazāka - 89% - tā ir Tukuma slimnīcā, Ludzas medicīnas centrā aizņemti 87% gultasvietu. Savukārt Bauskas slimnīcā aizņemtas trīs ceturtdaļas vietu.

Vidējā Covid-19 pacientiem paredzēto gultu noslodze slimnīcās, kurās šādas nodaļas izvietotas, pašlaik ir 67%. Tas ir par sešiem procentpunktiem vairāk nekā pagājušajā nedēļā.

Pašlaik 16 Latvijas slimnīcās Covid-19 pacientiem paredzēta 1049 gultasvietas, no tām 173 - smagi slimiem.

Vairākās slimnīcās ir ierobežota atsevišķu pakalpojumu sniegšana. Līdz maija beigām Madonas slimnīcā pārtraukta pakalpojumu sniegšana Dzemdību nodaļā. Cēsu klīnikā pagaidām netiek nodrošināti datortomogrāfijas izmeklējumi, bet Jēkabpils reģionālajā slimnīcā - akūtais traumatoloģijas profils.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu