Hokeja čempionāta laikā nav lieguma izmantot Krievijas karogu pilsētas rotāšanā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hokeja ripa (Ilustratīvs attēls)
Hokeja ripa (Ilustratīvs attēls) Foto: ITAR-TASS/LETA

Lai gan dopinga skandālos iesaistītās Krievijas sportistiem ir liegums startēt zem savas valsts karoga, tomēr neesot lieguma izmantot Krievijas karogu pilsētas rotāšanā, informē Rīgas dome.

17.maijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija" izskanēja informācija, ka Rīgas pilsētas rotāšanā pasaules hokeja čempionāta laikā izmantoti visu čempionāta dalībnieku karogi, tostarp Krievijas karogs.

Raidījums norāda, ka arēnā, kur notiks sacensības, Krievijas karoga nav. Raidījuma vadītājs pieļāva, ka Rīgas domei nāksies Krievijas karogus noņemt vai aizvietot ar citiem.

Savukārt Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departamentā aģentūrai LETA paskaidroja, ka pašvaldība, iesaistoties čempionāta organizēšanā, tostarp, rotājot pilsētu, to dara saziņā ar čempionāta organizētājiem, saskaņojot gan čempionāta logo izmantošanu, gan pārējo vizuālo noformēju,

Informācijā, kas saņemta no čempionāta rīkotājiem, esot norādīts, ka Krievijas karogu nedrīkst izmantot arēnā vai blakus sporta sacensības norises vietām. Taču pilsētas rotāšanā Krievijas karogu izmantot drīkst.

Kā ziņots, Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) 2019.gadā uz četriem gadiem diskvalificēja Krieviju, aizliedzot tai piedalīties pasaules lielākajos sporta notikumos.

Šāds soda mērs gan neizslēdz iespēju, ka konkrēti sportisti nozīmīgās sacensībās varēs startēt zem olimpiskā karoga kā neitrāli sportisti.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu