"Prātam neaptverama traģēdija..." Izjādē Beberbeķos tīši pārvilktas troses dēļ zirgs lauž kāju un tiek iemidzināts (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

15. maijā Beberbeķu apkārtnē Dārta kopā ar draudzeni Santu bija devušās izjādē, taču to pēkšņi pārtrauca traģisks negadījums. Vienā no posmiem Santas zirgs klupis pār trosi, kas bija pārvilkta pāri ceļam, salaužot kāju. Gūtās traumas bija tik smagas, ka dzīvnieku bija jāiemidzina, raksta Dārta.

"Pats Dieviņš stāvējis klāt, ka Santa iztika bez nopietnām traumām, bet zirgu jau vairs neatgriezt," notikušo apraksta Dārta, "tajā mirklī, kad notika kritiens, ceļa nomalē stāvēja gaišas krāsas "Audi" mašīna, kurā sēdēja jauna gadagājuma puisis ar meiteni. Puisis arī mums pienāca klāt, apjautāties vai mums viss ok.

Tajās šausmās, kuras manas acis redzēja, tajās nenormālajās ciešanās es nespēju reaģēt adekvāti un piefiksēt, kā zirgs ar kāju, sadragātu lupatu lēveros, bradā pa mežu, sapinies tajā šņorē, un šos "varoņus", kuriem pietika bezkaunības savākt pierādījumus un notīties, pat neizsaucot ātro palīdzību.

Es atpinu zirgu no šņores un kad gribēju uzfilmēt, tas puisis paķēra to striķi, iekāpa mašīnā un prom bija...".

Viņa norāda, ka pēdējā laikā aktuāls kļuvis Beberbeķu dabas parka jautājums, un notiek cīņa par to, lai cilvēki šī dabas parka teritorijā nebrauktu ar kvadracikliem un krosa motocikliem. Iespējams, lai cīnītos ar dabas parka postītājiem, šī trose pār ceļu tika pārvilkta, pieļauj Dārta.

Dārta lūdz atsaukties notikušā aculieciniekus, īpaši abus jauniešus, kas pārvietojās ar gaišas krāsas "Audi".

Šis nav pirmais gadījums, kad Latvijas mežos tīši pārvilktas troses dēļ noticis letāls gadījums. 

Portāls "Apollo.lv" 2020. gada janvārī ziņoja par kvadricikla vadītāju, kurš Madonas novadā, iebraucot pār ceļu pārvilktā trosē, gāja bojā.

Sākotnējā informācija liecināja, ka 1974. gadā dzimis vīrietis, vadot kvadriciklu, iebrauca pār ceļu novilktā trosē. Cietušais no gūtajām traumām mira.

Ieraksti sociālajā tīklā "Facebook" liecināja, ka daudz kur mežos novērotas pār ceļu pārvilktas troses. Bija arī novērots gadījums Ropažu novadā.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu