Kas laukumā, tas uz mēles ⟩ Kā Latvijas fani cīnījās pret arestiem Maskavā un uzmeklēja "mīļo" tiesnesi Jeržābeku (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Portāla "Apollo" podkāsta "Kas laukumā, tas uz mēles" 20. epizodē uz sarunu aicinājām sporta draugu kluba "Namejs" vadītāju Jāni Barkānu, lai aprunātos par fanu noskaņojumu pirms šī čempionāta, spilgtākajām atmiņām un citiem tematiem.

Sarunas ievadā apspriedām kopējo noskaņojumu sporta draugu vidū, kā arī gatavošanās procesu gaidāmajam hokeja čempionātam.

Aprunājāmies arī par plānoto fanošanu šajos apstākļos un tradīcijām, kas tiek ievērotas pirms katra čempionāta.

Podkāsta turpinājumā apspriedām spilgtākās atmiņas no iepriekšējiem turnīriem. Jānis atklāja, ka pirms dažām sezonām fanu klubs devās uz Rīgas "Dinamo" spēli Prāgā pret vietējo "Ļev". Toreiz līdzjutēji pat atraduši, kur dzīvo tiesnesis, kurš Latvijas valstsvienībai vairākkārt ar diskutabliem lēmumiem ir "aizlicis priekšā kāju", Antonīns Jeržābeks.

"Par cilvēkiem tiek ievākta informācija. Mūs toreiz vēstnieks uzņēma Prāgā. Bija tāda forša atmosfēra. Pasmējāmies, ka nekur tālu jau nav jābrauc. Varam aizbraukt uz mājām pie Jeržābeka un atvest kādu sveicienu no Latvijas," ar smaidu atcerējās Barkāns.

Tāpat pieredzējušais hokeja fans atklāja, ka 2007. gada čempionātā Maskavā bieži vien nācies sastapties ar arestiem pat par atvērtas alus bundžas nēsāšanu. Kāds no faniem toreiz par bezmaksas biļešu dalīšanu pat ticis apvainots spekulācijā un aizvests uz iecirkni.

Sarunas nobeigumā apspriedām Latvijas izlases potenciālu un augstāko vietu, kuru būtu iespējams sasniegt šajā turnīrā.

Audio: "Kas laukumā, tas uz mēles" epizode #20

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu