"TTT Rīga" valde vienības sezonu vērtē kā labu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" basketbolistes
"TTT Rīga" basketbolistes Foto: facebook.com

Latvijas čempiones basketbolā - "TTT Rīga" kluba - valde pirmdien aizvadīto sezonu novērtējusi kā "labu", otrdien ziņo kluba preses dienests.

Vērtējot kluba sniegumu, tika ņemts vērā, ka "sezonu raksturoja neparedzamība Covid-19 pandēmijas dēļ. Piemēram, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīrs ierasto 14 nedēļu vietā tika saīsināts līdz astoņām dienām, spēles rīkojot divos sabraukumos. Papildu fons bija pandēmijas noteiktie ierobežojumi un spēlētāju savainojumi," kluba preses dienests citē “TTT Rīga” valdes priekšsēdētāju Guntu Baško.

"Iespaidu atstāja arī kluba finanšu saistības un iepriekšējās sezonās uzkrātie parādi. Neraugoties uz visiem blakusapstākļiem, sezonu vērtēju kā labu. Gan spēlētājas, gan treneri centās maksimāli - atdeva sevi visu," piebilst Baško.

"Sezonas laikā organizatoriski nostiprinājām kluba jauno veidolu, sadalot valdes un menedžmenta pienākumus. Sakārtojām finanses un nosedzām 80% parādu," saka kluba ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs, piebilstot, ka sezona jau pirms tās tika uztverta kā starta gads, lai labāk sagatavotos nākamajām sezonām.

Viņš cer, ka kluba dibinātāji - Rīgas dome un SIA "Rīgas satiksme" - spēs nodrošināt nepieciešamo finansējumu, lai komanda varētu startēt augstākā ranga sacensībās arī nākamsezon.

Savukārt Mārtiņš Gulbis uzsver, ka ir piedzīvota grūtākā sezona viņa karjerā, jo "neskaitāmajām izmaiņām klāt nāca spēlētāju savainojumi, kuru rezultātā nevienu treniņu neaizvadījām pilnā sastāvā". Tomēr sezonas beigās komanda sāka rādīt spēli, kādu treneris vēlējās redzēt, un viņš ir gandarīts par spēlētāju progresu. Gulbis izsaka cerību, ka nākamajai sezonai varēs sākt gatavoties ātrāk nekā šai.

Viņš arī atzīst, ka Eirolīgā tika nospēlēts tā brīža iespēju robežās, toties ir vilšanās par zaudējumu Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL) pusfinālā. Tikmēr Latvijas čempionātā tika uzvarēts visās spēlēs.

Aizvadītajā sezonā "TTT Rīga" Eirolīgas turnīrā grupā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos, EWBL izdevās izcīnīt bronzu, bet 25.aprīlī "TTT Rīga" astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20.reizi kluba vēsturē uzvarēja Latvijas čempionātā.

Arī nākamsezon "TTT Rīga" plāno spēlēt Eirolīgā. Tas tiks darīts līdzšinējā galvenā trenera Mārtiņa Gulbja vadībā, ar kuru pirms pagājušās sezonas tika noslēgts līgums pēc formulas 1+1.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu