Citskovskis: Lidostai "Rīga" ir jāizšķiras par to, kā organizēt ieceļotāju testēšanu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.
Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdien, 18. maijā, preses konferencē Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis sacīja, ka lidostas "Rīga" kompetencē ir rast risinājumu ieceļotāju testēšanai.

Citskovskis atzina, ka viņa vadītā Operatīvās vadības grupa par ieceļotāju testēšu diskutējusi jau vairākkārt, turklāt lidosta "Rīga" un Satiksmes ministrija tika aicinātas izvērtēt, kā uzlabot testēšanu lidostā.

Pēc viņa teiktā, iepriekš bijuši dažādi priekšlikumi, piemēram, pēc ieceļošanas un Covid-19 testu veikšanas cilvēki varētu par saviem līdzekļiem pavadīt nakti viesnīcā. Citskovskis uzsvēra, ka primāri lidostai "Rīga" ir jāizšķiras par to, kā organizēt testēšanu.

LETA jau vēstīja, ka lidostā "Rīga" pie Covid-19 testu nodošanas punkta pēc atgriešanās no trešajām valstīm mēdz veidoties garas rindas un vērojama plaša cilvēku drūzmēšanās, kas saistīts ar prasību, ielidojot Latvijā, veikt atkārtotu Covid-19 testu un tā rezultātu sagaidīt lidostā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja lidostas pārstāve Laura Kulakova, lidosta "Rīga" vairākkārtīgi informējusi Operatīvās vadības grupu un atbildīgās ministrijas, skaidrojot, ka, pieaugot pasažieru skaitam, radīsies grūtības testēšanu lidostā veikt epidemioloģiski drošā veidā, it īpaši gadījumos, kad vienlaikus ielido vairāki reisi un testējamo pasažieru skaits var sasniegt 250 līdz 300 pasažierus.

Lidostas pārstāve atzīmēja, ka iespējas testēšanu organizēt plašākās telpās lidostai ierobežo arī prasība, ka apliecinājums par testa veikšanu ir jāuzrāda Valsts robežsardzei pirms robežas šķērsošanas, kā arī tas, ka pasažieriem testa rezultāts jāsagaida lidostā.

Viņa norādīja, ka lidosta ir izteikusi priekšlikumu mainīt ielidojošo pasažieru testēšanas kārtību, atceļot prasību testa rezultātu sagaidīt lidostā. Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja, ka Satiksmes un Ekonomikas ministrijas ir rosinājušas prasību atcelt, tomēr pagaidām nav guvušas atbalstu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu