VK: Ne visiem policistiem un robežsargiem piemaksas aprēķinātas taisnīgi pandēmijas laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts kontrole (VK) secinājusi, ka pandēmijas laikā piemaksas policistiem un robežsargiem ne visos gadījumos aprēķinātas taisnīgi un atbilstoši faktiskajam ieguldījumam.

Iekšlietu ministrijai (IeM) laikā no 2020.gada 12.marta līdz 2020.gada 31.decembrim saistībā ar Covid-19 pandēmijas radītās krīzes pārvarēšanu, seku mazināšanu un novēršanu Ministru kabinets bija piešķīris 4 197 142 eiro, no kuriem faktiski izlietoti 2 054 433 eiro.

No minētā finansējuma piemaksām Valsts policijas un Valsts robežsardzes amatpersonām par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un tā seku novēršanu, kā arī virsstundām izmaksāti 1 434 619 eiro.

Vērtējot piešķirtā finansējuma piemaksām par periodu no 2020.gada 12.marta līdz 2020.gada 31.maijam 667 103 eiro apmērā izlietojumu, revīzijā secināts, ka piemaksas visām amatpersonām nav aprēķinātas taisnīgi, atbilstoši faktiskajam ieguldījumam.

Lai arī izmantotā piemaksu apmēra noteikšanas kārtība paredzēja detalizētu nostrādātā laika uzskaiti, kad amatpersona atradusies tiešā saskarē ar Covid-19 inficētām, iespējami inficētām vai riska grupas personām, aprēķinam izmantots algoritms, kas nenodrošināja piemaksu apmēra noteikšanu proporcionāli īpašajos apstākļos faktiski nostrādātajam laikam, secinājusi VK.

Tām amatpersonām, kuras īpašajos apstākļos, salīdzinot ar citām amatpersonām, bija nostrādājušas mazu stundu skaitu, piemaksu apmērs nepamatoti ir paaugstināts, savukārt visu vai gandrīz visu mēnesi nostrādājušām amatpersonām, salīdzinot ar citām, samazināts.

VK konstatējusi gadījumus, kad amatpersona par vienādu īpašajos apstākļos nostrādāto stundu skaitu, ir saņēmusi pat desmit reizes lielāku piemaksu nekā cita amatpersona par tādu pašu ieguldījumu.

Jau ziņots, ka policija un robežsardze, kā arī pašvaldības policija ir galvenās iestādes, kuras nodarbojas ar Covid-19 ierobežojumu ievērošanas kontroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu