VIDEO ⟩ Inčukalna novadā izglābj purvā iestigušu alni (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alnis.
Alnis. Foto: Unsplash/Patrick Hendry

Purvājā pie Siguldas šosejas, Inčukalna novadā, iestidzis alnis, kas, "slazdā" pavadot ilgas un mokošas stundas, gandrīz gāja bojā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kāds auto vadītājs 18. maijā paglāba iespaidīga izmēra meža dzīvnieku no mokošas nāves. Autovadītājs, redzot, ka alnis, pēdējiem spēkiem cīnās ar dabīgo slazdu, izsauca glābšanas dienestu.

Iespējams, ka dzīvnieks purvainajā vietā pavadīja vismaz diennakti. Palīgā nelaimē nonākušajām zvēram ieradās ugunsdzēsēji. Glābšanas dienesta darbiniekiem nācās kārtīgi piedomāt, kā saudzīgi un pareizi alnim palīdzēt, turklāt glābšanas darbos bija jāiesaista papildus tehnika no Rīgas.

Lai ugunsdzēsēju glābšanas automobilim ar manipulatoru nodrošinātu piekļuvi notikuma vietai, uz īsu laiku nācās nobloķēt vienu no šosejas joslām. Kad tehnika tika pievesta tuvāk un, zem dzīvnieka vēdera saliktas saites, uzsākta pacelšana.

Dzīvnieks bija stipri noguris un nespēja pat paiet.

Kamēr veterinārārsti bija ceļā, pieskatīt dzīvnieku atbrauca Inčukalna novada nodaļas pašvaldības policisti, bet glābēji varēja doties prom. Alnis pēc sasilšanas un dažām medicīniskām manipulācijām, ko veica "Ulubele" patversmes pārstāvji, paša spēkiem spēja atgriezties mežā.

Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu