Sieviete Indijā menstruāciju laikā "raud asins asaras"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Gan jau visi kādu reizi izteikušies, ka "asiņo acis" pēc kaut kā, ko labprāt nebūtu redzējuši, tomēr kāda sieviete Indijā to pārdzīvojusi uz savas ādas, vēsta portāls "Vice".

25 gadus vecā sieviete pārsteidza slimnīcas personālu, kad ēkā ieskrēja ar asins asarām ritot no viņas acīm. Viņa apgalvoja, ka neizjūt nekādu diskomfortu vai sāpes, taču tas pats esot noticis arī tieši pirms mēneša.

Ārsti bija neizpratnē, jo vairākas nesen sievietei veiktas pārbaudes neuzrādīja neko neparastu, kā arī viņas ģimenē neviens ar ko tamlīdzīgu nebija saskāries.

Tikai pēc ilgāka laika mediķi atskārta, ka sievietes acis sāk asiņot vien tad, kad viņai sākušās mēnešreizes. Šāda parādība, kad menstruāciju laikā tiek novērota asiņošana pa acīm, lūpām, degunu, plaušām vai aknām, tiek novērota ļoti reti - kopš 20. gadsimta fiksēti vien daži tādi gadījumi.

1913. gadā reģistrēts kāds gadījums, kad sievietei uz kājām parādījās asiņojošas čūlas, kas palika īpaši lielas tieši menstruāciju laikā. Tas apstājās, kad sievietei piedzima mazulis, taču viņas grūtniecība esot bijusi ļoti smaga.

Salīdzinoši nesen, 2016. gadā, tika ziņots par kādu britu pusaudzi Mārniju Reju, kurai nezināmu iemeslu dēļ pa ausīm, degunu, muti un pat galvas ādu un zem nagiem tecēja asinis, kas arī, līdzīgi kā 1913. gadā fiksētajā gadījumā, pastiprinājās mēnešreižu laikā.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu