VIDEO ⟩ Biedrība "Peldēt droši" iepazīstina ar kampaņas "Ja peldēt, tad droši! Nepārvērties slīkonī" animācijas klipu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no YouTube video/"Peldēt droši"

Lai veicinātu drošu atpūtu pie ūdens un mazinātu traģisko statistiku, biedrība "Peldēt droši" uzsāk kampaņu "Ja peldēt, tad droši! Nepārvērties slīkonī". Izmantojot īpaši radītu animācijas īsfilmu, eksperti aicina nepeldēt vienatnē, alkohola reibumā, kā arī izvēlēties drošu peldvietu.

Klips tapis studijā "Atom Art" un tās autors ir Latvijā un pasaulē atzītais animācijas filmu režisors Edmunds Jansons.

Kampaņas video skatāms šeit:

"Nenoslīcini vēl vienu dzīvi,

Mums jau te pietiek to, kuri stīvi.

Lai pelde nebeigtos nāvējoši,

Ieklausies un peldi droši,"

aicina animācijas galvenais varonis Slīkonis.

Viņam piekrīt biedrības "Peldēt droši" dibinātāja Zane Gemze: "Latvijā pērn noslīka 10 bērni, kopā dzīvību zaudēja 128 cilvēki. Mēs ticam, ka, ievērojot vien dažus vienkāršus noteikumus – nepeldēt vienatnē, tumsā, nezināmā peldvietā un alkohola ietekmē, nelaimes var tikt novērstas."

Statistika rāda, ka 80% no visiem noslīkušajiem ir vīrieši, tas skaidrojams ar pārgalvīgu rīcību, savu spēju pārvērtēšanu, kā arī atrašanos alkohola reibumā.

2020. gadā noslīkušo bērnu skaits sasniedzis traģiskus apmērus, tas vairāk kā trīs reizes pārsniedz iepriekšējā gada statistiku. Katra zaudēta bērna dzīvība ir tieša vecāku atbildība – bērni ūdenī var atrasties tikai stingrā pieaugušo uzraudzībā.

Tāpat valda mīts, ka bīstamākā ir jūra, bet realitātē visbiežāk noslīkst piemājas ūdenstilpēs, nenorobežotos dīķos, ezeros un upēs.

"Iepazīstoties ar traģisko statistiku un apzinoties šīs kampaņas svarīgumu, mums šķita būtiski uzrunāt bērnu un jauniešu auditoriju viņiem saprotamā un saistošā valodā. Izmantojot spēles formu, rosināt viņus saprast izvēļu nozīmīgumu nevis sakot priekšā, kas ir labi un kas slikti," sacīja animācijas klipa režisors Edmunds Jansons.

Kā pirmie animācijas filmiņu atzinīgi novērtēja skolēni, kas 13. un 14. maijā piedalījās tiešsaistes nodarbībās par drošu uzvedību pie ūdens.

Biedrības "Peldēt droši" un Latvijas Peldēšanas federācijas rīkotajām lekcijām pieteicās ceturtā daļa visu skolēnu – gandrīz 55 tūkstoši (54 836) bērnu, un tiešraides skatījumu skaits sasniedza 60 tūkstošus.

Nodarbības tika īstenotas projekta "Tuvojas vasara – atceries par drošību uz ūdens" ietvaros, ko finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Animācijas klipa un kampaņas īstenošanai izmantoti arī līdzekļi, kas iegūti 2020. gada basketbola kluba "VEF Rīga" rīkotajā diennakts turnīrā "Krastu mačs", kad katrs iemestais punkts tika pārvērsts divos eiro.

Kampaņas rīkotāji saka lielu paldies visai animācijas studijas "Atom Art" komandai – režisoram, māksliniekam Edmundam Jansonam, producentei Sabīnei Andersonei, animatoriem Mārtiņam Dūmiņam un Kristīnei Zvirbulei, kā arī izpildproducentei Ievai Vaickovskai. Paldies mūzikas autoram Edgaram Mākenam, Lienei Bērziņai par rīmēm, Andrim Freidenfeldam par Slīkoņa balss ierunāšanu, "Radio SWH Ierakstu studijai" un skaņu režisoram Georgam Freimanim.

Biedrība "Peldēt droši" dibināta 2018. gadā ar mērķi sabiedrībā vairot izpratni par peldētprasmi kā dzīvību saglabājošu prasmi un peldēšanas nozīmi veselības veicināšanā, fiziskās sagatavotības attīstībā un imunitātes stiprināšanā sabiedrībā kopumā.

Popularizēt aktīvu atpūtu un veselīgu dzīvesveidu kā pamata dzīves prasmi – jo īpaši bērnos un jauniešos. Biedrībai 2020. gada 22. decembrī piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Vairāk informācijas par biedrības darbu var atrast mājas lapā www.peldet.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu