Talsos policija vienas dienas laikā soda sešus topošos autovadītājus par sejas masku nelietošanu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Miljan Zivkovic/Shutterstock

Talsos policija vienas dienas laikā sākusi sešus administratīvo pārkāpumu procesus par sejas masku nelietošanu braukšanas mācību laikā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Policijas amatpersonas, reaģējot uz saņemto informāciju no iedzīvotājiem par iespējamiem likumpārkāpumiem no autoskolu instruktoru puses, veicot braukšanas apmācību, aizvadītajā nedēļā rīkoja profilaktisko pasākumu Talsos. Dažu stundu laikā tika sākti seši administratīvo pārkāpumu procesi par sejas masku nelietošanu braukšanas apmācību laikā.

Četros gadījumos konstatēts, ka braukšanas apmācības veicēji nelietoja mutes un deguna aizsegus. Instruktori nebija vietējie, bet gan no Kuldīgas un Saldus. Savukārt divos gadījumos mutes un deguna aizsegu nelietoja apmācāmie.

"Personām bija dažādas atrunas par to, kāpēc uzskatīja, ka sejas masku var nelietot, taču atgādinām, ka atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, mācību apguves laikā maskas ir jālieto arī transportlīdzekļos," uzsvēra Šeršņova.

Tajā pašā dienā likumsargi saņēma atkārtotu zvanu no iedzīvotājiem par to, ka mācību automašīnās tiek novērots, ka maskas netiek lietotas par spīti tam, ka policija tajā dienā jau veica pārbaudes.

Policija atgādinām, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid - 19 infekcijas izplatības ierobežošanai" mācību apguves laikā klātesošie lieto mutes un deguna aizsegus un ir nodrošināta telpu, tai skaitā transportlīdzekļa, pastiprināta vēdināšana. Par mutes un deguna aizsega nelietošanu normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 50 eiro.

Reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām, policija šādas pārbaudes sola rīkot arī turpmāk.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu