"Mans zirgs mani izglāba!" Jātnieces dalās pārdomās par traģisko izjādi Beberbeķos (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Fotokostic/Shutterstock

15. maijā Beberbeķu apkārtnē Dārta kopā ar draudzeni Santu bija devušās izjādē, taču to pēkšņi pārtrauca traģisks negadījums. Vienā no posmiem Santas zirgs klupis pār trosi, kas bija pārvilkta pāri ceļam, salaužot kāju. Santa un Dārta raidījumā "Bez Tabu" dalījās pārdomās pēc traģiskā notikuma.

Liktenīgajā dienā Santa ar Dārtu nolemj doties kārtējā izjādē. Maršruts bija visai ierastie meža ceļi Beberbeķu apkaimē, taču vienā ceļa posmā šķīrās Santas un viņas zirga Biskvīta liktenis.

Jātniece kritiena dēļ guva ļoti spēcīgu sasitumu. Ķermeņa labo sānu klāj milzīgs zilums. Tomēr negadījuma brīdī jātnieces spēja domāt tikai par zirgu.

Santa par notikušo stāstīja: "Šajā gadījumā mans zirgs – Biskvīts – mani izglāba. Pateicoties viņam, es paliku dzīva!"

Dārta par notikumu stāstīja: "Teikšu godīgi, sākumā es domāju, ka tas ir nelaimes gadījums, ka zirgs salauž kāju uz līdzenas vietas. Tādu gadījumu netrūkst. Un to pat pateiks jebkurš zirdzinieks. Bet, kad piegāju klāt zirgam, es redzēju, ka viņš ir sapinies striķī."

Dārta ir pilnīgi pārliecināta, ka tieši starp diviem kokiem tika novilkts striķis, aiz kura tad arī aizķēries Biskvīts. Notikuma vietā pat vēl redzamas pakavu un kritiena atstātās pēdas.

Netālu atradās arī kāda automašīna un divas personas – vīrietis un sieviete. Pēc kritiena vīrietis esot piegājis klāt Santai, lai apjautātos par veselības stāvokli. Tomēr Santa steidzināja klātesošo kungu, lai palīdz apturēt un nomierināt zirgu.

Latvijas Veterinārārstu biedrības Zirgu ārstu sekcijas vadītājs Jurijs Tolpežņikovs sacīja: "Man ir bijusi saskare droši vien simtos līdzīgu lūzumu. Simtiem. Prakses laikā. Esam skrūvējuši kopā desmitiem. Šajā konkrētajā situācijā cerības bija nulle pat pasaules labākajā klīnikā. Mēs netaisījām viņam rentgenu, bet izskatījās, ka tur šķembu fragmentu skaits bija vairāk par pieciem. Tad es teiktu, ka 10 gabalos. Principā nekas nebija palicis pāri no kaula."

Diemžēl zirgs ar savainoto priekškāju palika turpat mežā, un veterinārārsts pieņēma lēmumu apturēt zirga dzīvību.

Kā ziņots iepriekš, Valsts policija informēja portālu "Apollo.lv", ka par šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess.

Šobrīd notiek aktīva izmeklēšana un tiek skaidrotas personas, kas novilkušas trosi.

Video: raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu