"Mēs zinām, kā aizstāvēt ebreju godu." Izraēlas ekstrēmisti izmanto "WhatsApp", lai organizētu vardarbīgus uzbrukumus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rizek Abdeljawad/ZUMAPRESS.com

Izraēlas ekstrēmisti pēdējās dienās tērzēšanas vietnē "WhatsApp" ir izveidojuši vairāk nekā 100 jaunas grupas, lai rīkotu vardarbīgus uzbrukumus pret palestīniešiem, vēsta laikraksts "The New York Times".

12. maijā tērzēšanas vietnē "WhatsApp" tika izveidota jauna grupa ar nosaukumu "Nāve arābiem". Grupā tika rakstīti ziņojumi, kas mudināja izraēliešus pievienoties masveida ielu demonstrācijām pret palestīniešiem.

Dažu stundu laikā parādījās desmitiem citu jaunu "WhatsApp" grupu ar tādu pašu nosaukumu. Drīz vien izveidotās grupas plkst. 18 noorganizēja sadursmi Izraēlas piekrastē.

"Kopā mēs organizējam un kopīgi rīkojamies. Sakiet draugiem, lai viņi pievienojas šai grupai, jo mēs zinām, kā aizstāvēt ebreju godu," rakstīts "WhatsApp" grupas ziņojumā.

Tā kā pagājušajā nedēļā saasinājās vardarbība starp izraēliešiem un palestīniešiem, ir izveidotas vismaz 100 jaunas "WhatsApp" grupas, lai organizētu vardarbīgus uzrbukumus pret palestīniešiem, liecina "The New York Times" analīze.

Ebreju valodā izveidotās tērzēšanas grupas ir atspoguļotas arī e-pasta sarakstēs un tiešsaistes ziņojumus, kurus izmanto Izraēlas labējie ekstrēmisti.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu