Lai iestātos kādā no Rīgas valsts ģimnāzijām, būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eksāmens. Ilustratīvs attēls
Eksāmens. Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Nākamnedēļ Rīgas vadošajās ģimnāzijās sāksies iestājeksāmenu laiks, un, lai skolēni viens otru neapdraudētu, pirms tam viņiem būs jānodod siekalu tests, kura pozitīva rezultāta gadījumā kārtot eksāmenu jaunietim būs liegts. Tas pats arī gadījumā, ja skolēns kļuvis par kontaktpersonu, vēsta TV3 Ziņas.

Šogad piedalīšanās iestājeksāmenos, lai iekļūtu kādā no Rīgas valsts ģimnāzijām, tikai ar negatīvu Covid-19 testu. Rīgas dome vēl tikai lems, ko darīt, ja tas izrādās pozitīvs.

Iestājeksāmens, lai iekļūtu kādā no sešu Rīgas valsts ģimnāziju 10. klasēm, notiks 29. maijā. 

Ja skolēns par savām zināšanām ir pārliecināts, šogad cerētajā ģimnāzijā viņš var netikt, jo pozitīva Covid-19 testa gadījumā vai kļūstot par kontaktpersonu, šiem skolēniem galvaspilsētas dome alternatīvas līdz šim piedāvāt nav ieplānojusi.

Kāda skolēna mamma par radušos situāciju stāstīja: "Šobrīd mans dēls atrodas mājas karantīnā, jo viņš ir kontaktpersona, viņam tiek liegta iespēja turpināt šīs mācības ģimnāzijā, jo tiek izslēgts no šā konkursa veselības apstākļu dēļ. Līdz ar to viņš nevar turpināt mācības nedz savā, nedz arī citā ģimnāzijā."

Sieviete tādēļ neizpratnē, ja vidusskolas beidzējiem, saņemot pozitīvu testu vai kļūstot par kontaktpersonu, centralizēt eksāmenu ļauts kārtot vēlāk jūnijā, kādēļ šāda iespēja netiek dota arī tiem, kuri vēlas iestāties ģimnāzijās. Domes atbilde viņu pārsteigusi.

To, ka šāda prakse līdz šim netiek piekopta, apstiprina arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka.

Tomēr tagad viņa norāda, ka nākamnedēļ dome tomēr vērtēšot iespēju skolēniem, kuri Covid-19 apstākļu dēļ pie darbu rakstīšana netiks, alternatīvu tomēr rast. Iespējams, eksāmenu tiem ļaus rakstīt dienā, kad iestājpārbaudījumi plānoti tiem skolēniem, kas vēlas uzsākt mācības ģimnāziju septītajās klasēs.

Video: TV3 Ziņas sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu