Saeimā iesniegti četri pieprasījumi Kariņam un Pavļutam saistībā ar Covid-19 vakcīnām (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimā iesniegti četri opozīcijas pieprasījumi, kas adresēti Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam un Danielam Pavļutam saistībā ar Covid-19 vakcīnām.

Tos iesniedzis Saeimas deputāts Ivars Zariņš (S) kopā ar kolēģiem no "Saskaņas", reaģējot uz viņa ieskatā izveidojušos situāciju, ka uz iepriekš iesniegtā pieprasījuma jautājumiem netika atbildēts.

Savukārt deputāts Viktors Valainis (ZZS) ar kolēģiem no Zaļo un zemnieku savienības iesniedzis pieprasījumus Pavļutam par aptieku izvietojuma kritērijiem un par onkoloģijas ārstu un pacientu atkārtotu lūgumu kārtējo reizi neatlikt finansējuma palielināšanu.

Kā ziņots, ap Covid-19 vakcīnu iepirkuma sāgu sāk veidoties obligātā iepirkuma komponentes (OIK) "afēras scenārijs", uzskata Zariņš.

Kā aģentūru LETA informēja "Saskaņā", 19.maija Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē, "pārkāpjot Saeimas kārtības rullī noteikto procedūru un neļaujot izskatīt pieprasījumā iesniegtos jautājumus," turklāt nenodrošinot savlaicīgu atbilžu iesniegšanu uz tiem, tika noraidīts Saeimas deputātu pieprasījums "Par Latvijas amatpersonu rīcību un patiesajiem atbildīgajiem saistībā ar vakcīnu iepirkumiem".

Vienlaikus, lai nodrošinātu pieprasītās informācijas iesniegšanu Saeimai, noraidītā neizskatītā pieprasījuma vietā tajā pašā dienā deputāti sagatavojuši un iesnieguši Saeimas lietvedībā tālākai virzībai trīs jaunus pieprasījumus, kuri satur visus iepriekš neatbildētos jautājumus. Partijā piebilda, ka tie ir vēl detalizētāki, kā arī pievienoti papildus jautājumi saistībā ar neatbildēto pieprasījumu.

Zariņa ieskatā, notiekošais ap vakcīnu "iepirkuma sāgu" aizvien vairāk sāk līdzināties OIK "afēras scenārijam", kad sākotnēji atbildīgās amatpersonas arī nevēlējās sniegt pieprasīto informāciju, tā vietā "cenšoties uzburt savu realitāti, sniedzot tikai tai izdevīgu informāciju".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu