VIDEO ⟩ Dāvis Bertāns ar diviem tālmetieniem palīdz "Wizards" iekļūt izslēgšanas spēlēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns un Rasels Vestbruks
Dāvis Bertāns un Rasels Vestbruks Foto: AP/ Scanpix

Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" vienība naktī uz piektdienu "Play-in" turnīrā nopelnīja iespēju spēlēt izslēgšanas spēlēs.

"Wizards" mājās ar 142:115 (30:29, 36:23, 48:31, 28:32) sagrāva Indiānas "Pacers".

Uzvara Vašingtonas klubam izslēgšanas spēlēs Austrumu konferencē dos astoto numuru. "Wizards" "play-off" pēdējo reizi sasniedza 2018.gadā, toreiz pirmajā kārtā zaudējot Toronto "Raptors". Šosezon "Wizards" izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Filadelfijas "76ers", pirmo spēli aizvadot svētdien.

Bertāns nospēlēja 18 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā guva deviņus punktus. Viņš iemeta vienīgo divpunktu metienu, divus no sešiem tālmetieniem, kā arī realizēja vienu soda metienu. Tāpat Bertāns reizi pārtvēra bumbu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, bet "Wizards" ar latvieti laukumā guva par 19 punktiem vairāk nekā ielaida.

Rezultatīvākais "Wizards" komandā ar 25 punktiem bija Bredlijs Bīls, bet pa 18 punktiem guva Rui Hačimura un Rasels Vestbruks, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas un 15 rezultatīvas piespēles.

"Pacers" rindās 24 punkti Malkolmam Brogdonam, bet Domants Sabonis pievienoja 19 punktus, 11 bumbas zem groziem un desmit piespēles.

Otrajā ceturtdaļā "Wizards" veica 16-0 atrāvienu, bet tās sākumā rezultāts bija neizšķirts 34:34. "Pacers" tā arī nespēja sadeldēt pretinieku lielo pārsvaru.

"Play-in" turnīra pirmajā spēlē "Wizards" ar 100:118 piekāpās Bostonas "Celtics".

"Esmu priecīgs par komandu. Zināju, ka atgūsimies, un esmu gandarīts, ka labi nospēlējām abos laukuma galos," pēc nozīmīgās uzvaras teica "Wizards" galvenais treneris Skots Brukss. "Tas nav bijis viegli, lai arī vieglākais ir trenēt šo komandu."

"Pacers" iepriekš izslēgšanas spēles bija sasniegusi piecus gadus pēc kārtas.

Zīmīgi, ka "Wizards" sezonu noslēdza ar 17 uzvarām 23 spēlēs. Komanda šosezon "Pacers" uzvarējusi visos četros savstarpējos mačos.

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu